nowik Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Witam, mam nietypowe pytanie. Otóż mam zamiar zakupić kilka takich samych drukarek (powiedzmy ze 5) i podłączyć je do jednego komputera. Będzie to zwykła drukarka atramentowa Canona. Najprawdopodobniej ten model: Canon PIXMA iP4700. Na komputerze jest system Windows XP. W związku z tym przed zakupem wolę się skonsultować, czy kilka identycznych drukarek na jednym komputerze będzie działać bezproblemowo? Czy ktoś może się już kiedyś z czymś takim spotkał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 W sumie nigdy nie próbowałem, ale nie widzę przeciwwskazań. Każda drukarka będzie podłączona do innego portu usb i każda z osobna zgłosi się w systemie, tylko potem będziesz miał zagadkę która jest która :wink: No chyba, że system będzie protestował :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowik Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 No właśnie boję się tego że system może krzyczeć jak będę chciał drukować równocześnie... a zależy właśnie mi na tym żeby drukować na kilku drukarkach to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Nazwy drukarek będziesz mógł zmienić na taką na jaką będziesz miał ochotę, wystarczy wejść(dla klasycznego menu start): start->ustawiania->drukarki i faksy, tam możesz dowolnie zmieniać im nazwy. Co do drukowania na kilku drukarkach jednocześnie to nie powinno być z tym problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Ja mam w firmie podpięte kilka drukarek bezpośrednio do LANU oraz w jednym kompie 3 drukarki na USB. Nie ma żadnego problemu z większą ilością drukarek. Wybierasz poprostu za każdym razem na której drukarce chcesz drukować dany dokument. Jak chcesz podpiąć kilka identycznych modeli do jednego kompa to naklej im naklejki 1,2,3,4,5 i w systemie ustaw po nazwie taki sam numer. Masz wtedy pewność, że się nie pomylisz. Niestety z tego co się orientuje to nie da się ustawić, żeby drukowało to samo naraz na wszystkich drukarkach, więc będziesz musiał wysyłać zadanie druku po kolei na każdą drukarkę. W sumie czy zamiast kilku badziewi nie bardziej opłaca się zainwestować w coś większego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 W sumie czy zamiast kilku badziewi nie bardziej opłaca się zainwestować w coś większego? Co prawda nie uważam by ip4700 była badziewiem ;) ... ale zgodnie z kolegą ... może lepiej jedną a wydajną? Z tego co piszesz (wydruk na kilku to samo) lepiej jedną a wysokowydajną ... przy okazji eksploatacja taniej wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...