kosa351 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Cześć, nie mogę kur*wa poradzić sobie z prostym wykresem w excelu (korzystam z OO). Normalnie wstyd. Chyba czas na kurs dokształcający :) Mam dane do pobrania plik excela http://www.przeklej.pl/plik/[gluteus maximus]-csv-0020pbb6d40iSą tam trzy kolumny czas, sensor, temperatura. Teraz jak zrobić aby naniosło nam na jeden wykres punktowy i pokazywało oddzielnie wszystkie sensory (CPU, GPU) względem Osi Y (temp) i Osi X (czas). Mam nadzieje, że zrozumiale to napisałem. Wrzuć ktoś może gotowy wykres i sobie podpatrzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Skoro korzystasz z Open Office to tam nie ma Excela tylko Calc. Nie może to być taki śmietnik ja ty to podałeś, musisz podzielić je na kolumny mniej więcej w ten sposób jak na screenie poniżej: Następnie zaznaczasz wszystko i tworzysz wykres... Żeby stworzyć wykres to wszelkiego rodzaju znaki muszą mieć wartość liczbową, czyli same cyfry bez tekstu. Mało tego jeżeli masz znaki "." to musisz je zastąpić przecinkiem ",". Dodatkowo Excel posada taką podpowiedź że liczby wyrównuje do prawej a tekst do lewej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa351 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Dzięki za rozjaśnienie. Popróbuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...