Skocz do zawartości
oscar

Modyfikacja sprzętu do HTPC

Rekomendowane odpowiedzi

W zwiazku z bolami plecow musze tak zmodyfikowac mojego domowego PC zebym nie musial juz siedziec przed nim na krzesle. Konsole mnie nie przekonuja, dlatego tez pomyslalem o HTPC ktorym moglbym obslugiwac kompa pilotem, a w grach uzywac glownie pada (+kierownica do samochodowek). Moje pytania sa nastepujace:

1. Na ile mozna obslugiwac Windowsa 7 Ultimate pilotem do podstawowych zadan? Jakich modyfikacji trzeba dokonac zeby moc uzywac pilota (jest na IR czy BT)?

2. Czy pady pozwalaja grac w gry dokladnie tak jak na konsolach?

3. Jak minimalnym kosztem zmodyfikowac kompa? Czy w ogole modyfikacja jest potrzebna (oprocz wycieszenia i oszczednosci miejsca)?

4. Jesli zrobilbym malego HTPC, to rozumiem, ze zadnej rozsadnej karty do grania ze wzgl na gabaryty plyty bym nie mogl wrzucic?

Z gory wielkie dzieki za pomoc i opinie.

Moj obecny sprzet:

Intel E5200 @ 3.5GHz (12,5 x 280) 1.20V 24/7 + Pentagram Karakorum

MSI P35 Neo2 FR

2x2GB Goodram 800MHz @ 840MHz CL5

Asus Radeon 4850 + Accelero Twin Turbo

Dyski twarde mam

Fusion 550W Silentium Edition

Samsung TV LCD 32" LE32A511

Myszka bezprzewodowa + klawiatura przewodowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi