Gemtin1 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Witam Posiadam zasilacz Chieftec CFT-750 14C lecz ostatnio wentylator wydaje różne dziwne i uciążliwe dźwięki, dlatego też jestem zmuszony do jego wymiany. Prosiłbym o polecenie jakiegoś wydajnego wentylatora 140mm w przystępnej cenie. Przeglądając allegro natknąłem się na wiele ofert wentylatorów kręcących się z prędkością 600, 1000, i 1200 obrotów na minutę jednak nie wiem która z tych prędkości będzie odpowiednia dla tego zasilacza zachowując kulturę pracy (1000rpm?). Specyfikacja komputera jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Najlepiej kupić wentylator z wbudowanym regulatorem, wyprowadzic go normalnie poza zasilacz z kablami, i recznie ustawić sobie odpowiedni, satysfakcjonujacy nas poziom glosnosci (upewnic sie tez ze na takich obrotach bez problemu wystartuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...