Skocz do zawartości
FritiNS

Zakup obudowy + wymiana zasilacza ? i ew wymiana części

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie posiadam taki sprzęt do grania wieczornego (myślę że nic wymieniać nie trzeba - jeśli tak proszę o propozycje):

Płyta : Asus P5Q SE/R

Procesor : C2D E7600

Grafika : Gigabyte GTS 250 1024 mb 256 bit

Ram : 2x2GB Patriot 800 GS

Dysk : WD 320 GB

Muzyka : X-Fi XtremeGamer

Zasilacz : Modecom 550W - wymienić na lepszy ? jeśli tak to na jaki model ( cena do 200zł)

Czy możecie zaproponować mi jakąś obudowę do 250 zł , aby zasilacz mozna bylo montowac na spodzie ( mam jakąś no name za 50 zł ).

Plus coś czym mógł bym wyciszyć kompa , ponieważ jak dziecko mi idzie spać komputer buczy konkretnie i żonka się wścieka

Edytowane przez FritiNS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to dokładnie za zasilacz, bo z mocą 550W to widzę tylko Modecom Volcanic, a tego byś raczej nie zmieniał. Jeśli to MC 530 Carbon, to zmiana zasilacza też nie ma sensu. No chyba że np kable zasilania płyty głównej są krótsze niż 50cm, a zdecydujesz się na budę z zasilaczem na dole, to jego wymiana tez może być konieczna (np Delta 400MB miała za krótkie kable do Gladiusa 600).

Zanim niepotrzebnie wydasz kasę, warto zlokalizować źródło hałasu i tam zainwestować. Np lepsze chłodzenie grafiki lub proca. Oczywiście przewiewna buda z miejscem na wolnoobrotowe wentylatory 120mm też się przyda, ale o dokładnym modelu się pomyśli jak będzie wiadomo co w środku będzie siedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowe wymienialem na : Lancool K58 Black Midi-Tower po cenie 230zł

Bardzo prosze o podanie :

- jakie wentylatorki 140 ( byle byly ciche ) moge zamontowac na top obudowy

- jaki zasilacz zakupic chyba ze ten co posiadam : Modecom Feel II ATX500W radzi sobie z moim konfigiem i nie musze wymieniac na sile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wszystko pieknie ,chlodzenie na procku zmienione na - Zalman CNPS10X Performa , zasilka na Crosair 400W tylko :

Zalman na GTSie 250 chodzi jak suszara !

Mam pytanko co bedzie lepsze : Xigmatek Bifrost VD1065 VGA-Cooler - Blackline Edition czy AC Accelero S1 rev. 2 + jaki wentyl na to

Nie chce zakladac nawego tematu dlatego odrazu prosze o podanie :

- Jaki dysk SSD na system ( Win 7 ultimate 64 )

- Jaki napęd DvD - potrzebny tylko do odtwarzania plyt z grami , czasami jakiegos filmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi