FritiNS Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Witam Obecnie posiadam taki sprzęt do grania wieczornego (myślę że nic wymieniać nie trzeba - jeśli tak proszę o propozycje): Płyta : Asus P5Q SE/R Procesor : C2D E7600 Grafika : Gigabyte GTS 250 1024 mb 256 bit Ram : 2x2GB Patriot 800 GS Dysk : WD 320 GB Muzyka : X-Fi XtremeGamer Zasilacz : Modecom 550W - wymienić na lepszy ? jeśli tak to na jaki model ( cena do 200zł) Czy możecie zaproponować mi jakąś obudowę do 250 zł , aby zasilacz mozna bylo montowac na spodzie ( mam jakąś no name za 50 zł ). Plus coś czym mógł bym wyciszyć kompa , ponieważ jak dziecko mi idzie spać komputer buczy konkretnie i żonka się wścieka Edytowane 16 Września 2010 przez FritiNS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Corsair 400W np. Cm Elite, Dominator, SilentiumPC Gladius. Zalman Performa Jeżeli chłodzenie karty jest głośne to np. S1 + wentylator 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Co to dokładnie za zasilacz, bo z mocą 550W to widzę tylko Modecom Volcanic, a tego byś raczej nie zmieniał. Jeśli to MC 530 Carbon, to zmiana zasilacza też nie ma sensu. No chyba że np kable zasilania płyty głównej są krótsze niż 50cm, a zdecydujesz się na budę z zasilaczem na dole, to jego wymiana tez może być konieczna (np Delta 400MB miała za krótkie kable do Gladiusa 600). Zanim niepotrzebnie wydasz kasę, warto zlokalizować źródło hałasu i tam zainwestować. Np lepsze chłodzenie grafiki lub proca. Oczywiście przewiewna buda z miejscem na wolnoobrotowe wentylatory 120mm też się przyda, ale o dokładnym modelu się pomyśli jak będzie wiadomo co w środku będzie siedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FritiNS Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Obudowe wymienialem na : Lancool K58 Black Midi-Tower po cenie 230zł Bardzo prosze o podanie : - jakie wentylatorki 140 ( byle byly ciche ) moge zamontowac na top obudowy - jaki zasilacz zakupic chyba ze ten co posiadam : Modecom Feel II ATX500W radzi sobie z moim konfigiem i nie musze wymieniac na sile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Feel to syf i zmień go przynajmniej na Corsaira podanego wyżej. Ile zł masz na wentylatory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FritiNS Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Na wentylatorki moge dac cos kolo do 100 ( nie unikam ze chcial bym jak najmniej) A ten crosair bedzie w miare cichy bo czytalem opinie sklepowe i pisza ze chodzi jak suszarka przy wiekszych obciazeniach proca , a ja proca dosc sporo obciazam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FritiNS Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Panowie wszystko pieknie ,chlodzenie na procku zmienione na - Zalman CNPS10X Performa , zasilka na Crosair 400W tylko : Zalman na GTSie 250 chodzi jak suszara ! Mam pytanko co bedzie lepsze : Xigmatek Bifrost VD1065 VGA-Cooler - Blackline Edition czy AC Accelero S1 rev. 2 + jaki wentyl na to Nie chce zakladac nawego tematu dlatego odrazu prosze o podanie : - Jaki dysk SSD na system ( Win 7 ultimate 64 ) - Jaki napęd DvD - potrzebny tylko do odtwarzania plyt z grami , czasami jakiegos filmu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Możesz zdemontować wentyl zalmana i przyczepić na opaski jakiś wentylator 120mm + regulator obrotów. Będzie cicho i wystarczająco wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...