Macieqqq Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Witam, mam problem z komputerem: MSI K9N Neo (1.0) Athlon X2 3600+ (chłodzenie box) Goodram 2x1GB Asus 7300GT Delta DPS-350PB-2 C Złożyłem, działał normalnie. Po jakichś 2 dniach odszedłem na chwilę, jak wróciłem - wygasł. Zacząłem testować na swoim konfigu (A780GXH). Grafika ok, jedna kość pamięci - ok (druga nie odpaliła), procesor - nie działał. Przekładałem, kombinowałem - w końcu okazało się, że z każdą częścią da się uruchomić pc. (???) Złożyłem wszystko jeszcze raz - odpaliło, zostawiłem w biosie. Po jakichś 15 min znowu wygasł i nie odpala... Temperatury procesora to jakieś 35-45 stopni. Macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję Pozdrawiam Edytowane 16 Września 2010 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Zacznij od wyciągnięcia baterii z płyty głównej na kilka minut. Sprawdź na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Wyjąłem baterię na klika(naście?) minut. Nie pomogło. Podpiąłem MC-350 - również nic. Byłbym wdzięczny za więcej wskazówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Napięcia i inne ustawienia pamięci to pierwszy podejrzany. Ewentualnie uwalona kość. Spróbuj zostawić na kilka dni jedną z Twoich kości zamiast tych dwóch lub przynajmniej wyciąg jedną z tych dwóch. Dziwna sprawa, że raz nie udało Ci się odpalić procka na GXH. Powinien wstawać za każdym razem bez proszenia go o to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Jak testowałem na A780GXH, to tylko jedna kość działała. Później na MSI próbowałem odpalić z właśnie tą działającą kością. Jak już cudem odpaliło, to dołożyłem drugie 1GB i również działało... do momentu ponownego "wygaśnięcia". Aha, jeszcze jedno - przed pierwszym "zejściem" myszka (zaraz po uruchomieniu systemu) dostawała chwilowych freezów co jakieś 3 sek. No nic, dzisiaj drugi dzień testów... inne sugestie mile widziane. Edytowane 17 Września 2010 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Na podstawie problemów z myszą można wysnuć 2 proste teorie: 1. Zasilacz. 2. Płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Zacząłem podpinać części z pierwszego posta do mojego obecnego konfigu i tak: 1. Grafika - ok. 2. Pierwsza kość pamięci - ok, druga - też, obie również działały. Dodatkowo na każdej konfiguracji pamięci uruchomiłem na kilka minut Memtest i Goldmemory - również nie było problemów. 3. CPU - ok (testowane LinX'em). Dziwna sprawa, że raz nie udało Ci się odpalić procka na GXH. Powinien wstawać za każdym razem bez proszenia go o to.Wcześniej chyba nie zresetowałem wcześniejszych 3.0GHz w biosie. :rolleyes: 4. Zasilacz - ok (nie mam miernika, ale pecet wstaje). 5. Wszystko razem na A780GXH - ok. Próbowałem z innymi pamięciami, ale to nic nie dało. Czyli to na 99% płyta. Dziękuję wszystkim za pomoc! Edytowane 18 Września 2010 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...