ohuzo Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Witam, jako, że na sieciach nie znam się w ogóle. Informacje mi potrzebne wyszukuję na bieżąco ale na ten temat nie znajduję odpowiedzi. Być może ktoś z forum robił już takie obejścia i mi pomoże. Załóżmy taką sytuację: mamy komputer(1) który ma jakieś tam swoje stałe IP. Mamy drugi komputer(2) w innej lokalizacji z innym adresem IP. Na komputerze nr 2 zainstalowana jest maszyna wirtualna VirtualBox. Chcę aby łącząc się z siecią poprzez maszynę wirtualną mieć IP komputera (1). Jak najprościej to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Hmm... Wedle czego jest przypisywany stały adres IP temu komputerowi ? Komp 1 i 2 nie są w jednej sieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 ustawić w virtualboxie by korzystał bezpośrednio z karty hosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Komputery są w innych sieciach. Obydwie sieci posiadają stały, różniący się od siebie IP nadany przez ich ISP. Komputerom w sieci mogę w każdej chwili przypisać stały IP sieciowy. Mam zdalny dostęp do tego drugiego rutera (wrt54gl+tomato). Mój komp (nr2) łączy się przez ruter dir320+tomato. @pkomp to mi nic nie da bo w internecie virtualbox ma to samo IP co host. Chodzi mi właśnie o to aby virtualbox miał IP tego innego kompa a nie tego na którym jest zainstalowany i użytkowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Najprościej, to możesz po prostu użyć jakiegoś programu typu RADMIN i zalogować się z wirtualnej maszyny na ten drugi komputer... Ale kwestia tego, do czego chcesz to wykorzystać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Ale mi nie potrzeba logowania się na ten drugi komputer. W zasadzie podałem "komputer2" zeby było prościej wyjaśnić o Co mi chodzi i czym dysponuję. Potrzebuję na moim komputerze mieć dwa IP - to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) jako bridge nie dostaje innego ip? w internecie to znaczy?od strony isp?no nie ma opcji bys dostał inne - swoje wewnetrzne możesz mieć dwa ale od strony netu i tak bedziesz mial jedno chyba ze icp przydziela ci do lacza kilka numerów i łączysz sie bezposrednio z nim a nie przez np.router z nat Edytowane 24 Września 2010 przez pkomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...