animashi Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Witam, mam problem z wyborem procka. Zastanawiam się nad i5-660 oraz i5-760. Za pierwszym przemawia mniejsze zużycie prądu 73 W oraz 32 nm, jednak drugi posiada, aż 4 rdzenie, za to pobiera 95 W. Jak myślicie, co lepiej? Nie wiem, czy potrzebuje 4 rdzeni. Czy to naprawdę jest odczuwalne podczas normalnej pracy na komputerze? Podczas jakich operacji mogą przydać się te rdzenie, kiedy bedą w pełni wykorzystywane? Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Ceny obu procesorów są niemalże równe,osobiście jeżeli nie masz nic innego do wyboru kupił bym i5 760 jest przyszłościowy ,nie wiem jam z oc ,ale barierę 4 ghz powinieneś przebić i nawet więcej ,ten procesor starczy tobie do czego tylko będziesz chciał ,model i5 660 jest 2 rdzeniowy i nadaje się bardziej do pracy za biurkiem i multimediów ,za taką cene nie warto ,chociaż jak się bawisz w oc to grubo możesz tym modelem polecieć,twoje pytanie czy rdzenie będą potrzebne ,odpowiedź jest jasna ,wiadomo że nie zależnie od czego robisz zawsze jest potrzebne więcej rdzeni ,jeżeli nie interesujesz się i nie zajmujesz wykorzystywaniem w 100% komputera ,to złóż sobie coś tańszego w przedziale i3 ,jak grasz i nie chcesz zmieniać peceta przez dłuższy okres czasu ,bierz i5 760 ,tak jak napisałem bez względu do czego będziesz używać komputera ,zawsze będzie wydajniejszy ten z większą ilością rdzeni ,a w tej cenie wygra i5 760 pozdro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...