Lone Wolf Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Czy można przerobić wentylator 220V żeby chodził na 12V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Tak, wymieniajac mu cewki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Tak, wymieniajac mu cewki. hyhy......do dziela :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Tak, wymieniajac mu cewki. hyhy......do dziela :lol: Co sie smiejesz ? :lol: W koncu jest to mozliwe ( a ze kosztowne i pracochlonne to juz inna para kaloszy) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Tak, wymieniajac mu cewki. hyhy......do dziela :lol: Co sie smiejesz ? :lol: W koncu jest to mozliwe ( a ze kosztowne i pracochlonne to juz inna para kaloszy) :lol: ja sie smieje??? no co ty? :D jestem w 100% powazny :P po prostu to pytanie mnie...rozbawilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Czy można przerobić wentylator 220V żeby chodził na 12V ?A co chcesz go ściszyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 eeeee...a gdyby zrobic przetwornice........?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav309 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 eeeee...a gdyby zrobic przetwornice........?? :D Tylko po jakiego grzyba...???? Przeciez w kompie masz 220 v :)) A jak ktos chce regulowac predkosc obrotowa - to sa tyrystorowe uklady do regulacji predkosci obrotowej wystarczy zlozyc takowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 to se pogadali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 eeeee...a gdyby zrobic przetwornice........?? :D Tylko po jakiego grzyba...???? Przeciez w kompie masz 220 v :)) A jak ktos chce regulowac predkosc obrotowa - to sa tyrystorowe uklady do regulacji predkosci obrotowej wystarczy zlozyc takowy... Ja wymyśliłem możliwie najprosty sposób regulacji prędkości takie wentyla. Łączymy go w szeregu z obramówką zarówki i potem zależnie od władowanej żarówki wentyl kręci się z odpowiednią prędkością. Dobieramy sobie potem np. 3 sztuki, jednak dla min. obrotó, 2 dla średniej pracy, a 3 dla ostrego kręcenia i po kłopocie. Koszt i wykonanie wraz z żarówkami ledwie kilka PLN (2-3 min roboty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 eeeee...a gdyby zrobic przetwornice........?? :D Tylko po jakiego grzyba...???? Przeciez w kompie masz 220 v :)) A jak ktos chce regulowac predkosc obrotowa - to sa tyrystorowe uklady do regulacji predkosci obrotowej wystarczy zlozyc takowy... Ja wymyśliłem możliwie najprosty sposób regulacji prędkości takie wentyla. Łączymy go w szeregu z obramówką zarówki i potem zależnie od władowanej żarówki wentyl kręci się z odpowiednią prędkością. Dobieramy sobie potem np. 3 sztuki, jednak dla min. obrotó, 2 dla średniej pracy, a 3 dla ostrego kręcenia i po kłopocie. Koszt i wykonanie wraz z żarówkami ledwie kilka PLN (2-3 min roboty). Racja, prosty sposob, tylko czy pomyslales ile to w sumie bedzie kosztowac ? Policz zuzycie pradu, nie wiem czy sie to w sumie oplaci, chyba ze zima, wtedy jako grzalki moga robic te zarowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 reed marudzisz :) i tak trzeba pokój oświetlić... przynajmniej w nocy :wink: większy problem to taki zę jak po 3h zechce ci sie zmienić żarówke to będzies zpotrzebował dobrej rękawiczki.... :twisted: a do tego komary do światł lecą... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ja mysle, ze taniej wyjdzie kupic wentyl na 12V i fanmate :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...