Skocz do zawartości
Hamper

Ocencie ten zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Procek: 1700+

Plyta glowna: Abit NF7-s v2.0

RAM: Kingstone HyperX 512 400 albo TwinMos na kosciach M-tec 400 (narazie jedna kosc ale w nie dalekiej przyszlosci bedzie jeszcze jedna taka sama)

Twardziel: Maxtor 120gb 8mb

Karta graficzna: Radeon 9500 pro albo GF 5600 Ultra - nie wiem tylko jakiej firmy bedzie najlepsza

Obudowa: Chiftec Apollo z zasilaczem 420 watt

Taki sobie zestawik, chcialbym abyscie go dosc surowo ocenili i podali swoje sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z prockiem to nigdy nie wiadomo na jaką serię trafisz i czy o/c pójdzie po Twojej myśli... Może lepiej od razu wziąć coś szybszego, tym bardziej, że ceny nie są odstraszające?

Jeśli chodzi o grafę, to chyba najlepiej brać R9700 of FIC-a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cały konfig ok. Co do grafiki to zastanowiłbym się nad np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13580423]Hercules'em 9700://http://www.allegro.pl/show_item.php...ercules'em 9700 mam takiego i kręci się super - na standartowym chłodzeniu chodziń na 340/650, jak zmieniłem cooler na inny chodzi na 380/680

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek:              1700+

Plyta glowna:      Abit NF7-s v2.0

RAM:                  Kingstone HyperX 512 400 albo TwinMos na kosciach M-tec 400 (narazie jedna kosc ale w nie dalekiej przyszlosci bedzie jeszcze jedna taka sama)

Twardziel:        Maxtor 120gb 8mb

Karta graficzna: Radeon 9500 pro albo GF 5600 Ultra - nie wiem tylko jakiej firmy bedzie najlepsza

Obudowa:            Chiftec Apollo z zasilaczem 420 watt

Taki sobie zestawik, chcialbym abyscie go dosc surowo ocenili i podali swoje sugestie.

zajebisty zestaw :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BRANDI czytaj text ze zrozumieniem, Hamper napisal ze CHCE ABIT NF7-s rev.2.0 pisze jak byk........

a NF7-s ma raida :]

...kurcze,to chyba masz jakieś inne dane?

Szukam jakoś RAIDA na NF7-S i niestety ale nie mogę znaleźć... :?

...a może chodzi o RAID S-ATA?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z prockiem to nigdy nie wiadomo na jaką serię trafisz i czy o/c pójdzie po Twojej myśli...

e tam - zawsze sie mozna dogadac ze sprzedawaca albo kupic za 10-20 zl wiecej wyselekcjonowany egzemplaz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zmienił karte graficzną na FIC 9700pro (~1400zł) , a jak niemasz kasy to FIC 9500pro (850zł) w żadnym wypadku nie bierz syfu który sie nazywa 5600ultra dość że cena tego powyżej 1000zł to jeszcze słabszy od 9500pro za 850zł.Zmienił bym jeszcze dysk na WDSE 120GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu paru testach zdecydowalem sie na Radeona 9500 pro ale nie wiem jakiej firmy jest najlepsza tak karta.

Po drugie zastanawiam sie jeszcze nad pamieciami: Kingstone czy lepiej TwinMos, obie 512 400.

A juz tak po trzecie to jaki cooler do tego wladowac. Co myslicie nad Spire Falcon Rock II ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9500 pro zmienił bym na 9700 Pro jak szaleć to na całego

radka 9500 PRO nie zmienisz w nic innego jak on sam, ta karta nie daje sie modowac.

mu nie chodzilo o modowanie tylko o zamienienie w konfigu 9500 pro na 9700pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9500 pro zmienił bym na 9700 Pro jak szaleć to na całego

radka 9500 PRO nie zmienisz w nic innego jak on sam, ta karta nie daje sie modowac.

mu nie chodzilo o modowanie tylko o zamienienie w konfigu 9500 pro na 9700pro

jak tak to bardzo przepraszam :oops: dzisiaj malo domyslny jestem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...