eve Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Skończył się wentylator 140 mm na w/w szefie,chciałbym wymienić na cichy i zarazem wydajny.Złącze w zasilaczu 2 pinowe. Zasilacz zasila GTX-480 oraz I5 750 @ 4.0 więc są momenty podczas grania że jest wręcz gorący,dlatego wentylator musi być wydajny. Mam jeszcze pytanie, do połowy wentylatora jest przykręcona pleksa która jakby wymusza obieg powietrza,czy można ją bezpiecznie zdjąc czy lepiej zostawić tak jak producent to wymyślił ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Najprawdopodobniej nie dostaniesz nowego wentylatora z wtyczka 2pin , albo kupisz jakis z wtyczka 3 pin i ja przerobisz na 2 pin albo kabelek wyprowadzisz poza zasilacz i podepniesz do plyty glownej badz kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 No to zostaje mi samoróbka z trzech pinów na dwa.Panowie zapodajcie linki do wydajnych i w miarę cichych 140-tek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Dość tani i dość dobry Fander Roxo Ultra Silent 140mm , tak to nie wiem jaki lepszy , musial bys sie spytac -=YoGi=- on ma wieksze pojecie o samych wentylatorach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Sam mam w tym zasilaczu wyprowadzoną wtyczkę 3 pinową razem z kablami 24 pin i podpiętą pod płytę główną pod złącze psu ;) Dzieki temu 0 przeróbek i pełen monitoring i sterowanie obrotami Ten plastik wywaliłem i dzięki temu jest ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Jak ten plastik wygląda to nie wiem. Po coś go tam włożyli, ale to już działka kogoś innego. Jeśli chcesz tanim kosztem i coś, co będzie dłużej działało, to bierz Roxo. Jeśli masz kasę, żeby coś więcej wydać, to mógłbym polecić SilentWings. W przypadku tego drugiego, koszt jak możesz sobie sprawdzić jest większy, ale wentylator wart jest tych pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 (edytowane) Tak samo jak 99tomcat już dawno tą osłonkę wywaliłem a wtyczkę od wentylatora po prostu podpiąłem na zewnątrz. A włożyłem do niego jakiegoś Noiseblockera (taki z półprzezroczystymi fioletowymi łopatkami) i jest git. Edytowane 20 Września 2010 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Dzięki panowie za rady, Fander Roxo zamówiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...