lukasrz Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Jakby ktoś potrzebował ze starych wyjadaczy coś naprawić to zapraszam :) Blisko 10 lat prowadzę serwis notebooków i RTV(ponad 10 000 napraw do tej pory z uzasadnionymi reklamacjami poniżej 1%). Naprawy płyt głównych w notebookach i nie tylko, wymiany BGA, SMD, naprawy zasilania, zasilaczy konsol itp. Również naprawy desktopowych kart graficznych, precyzyjne lutowanie elektroniki. Atrakcyjne ceny dla forumowiczów :) Zapraszam na PW ;] Edytowane 19 Marca 2020 przez lukasrz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Lada dzień mi 18 stuknie ;P Witam wszystkich, starych wyjadaczy i tych młodszych też ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 no elo ? @lukasrz podeślij na pw gdzie się mieścisz itd może podeślę jakiś klientów w przyszłości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 A btw nie ma czasem miłości to starej nazwy? tweak.pl było fajniejsze ? do tej pory mam koszulkę przy czym nie pisze na niej już tweak.pl ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Ja tam też wolałem starą nazwę. Ale do tej się już pzryzwyczaiłęm. Mam kubek, koszulkę , smycz i parę innych drobiazgów uzbieranych na zlotach. Co do strony to na dzień dzisiejszy poszłą w stronę różnej tematyki nie zawsze związanej z IT. Troszkę mnie to na początku denerwowało, ale pwooli zaczynam się przyzwyczajać . To nie te czasy co się kręciło procki AMD za pomocą ołówka ;) Teraz wszystko jest uproszczone do granic możłiwości. Podkręcenie to w zasadzie podobicie napięcia i Core Rato. I tyle. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 14 minut temu, Devil napisał: Podkręcenie to w zasadzie podobicie napięcia i Core Rato. I tyle. Mam nadzieję, że młodzeż się dalej ściga w 3dmarki i inne takie ? na pewno jest w tym jeszcze sztuka i powolne tweakowanie timingów itd ? a nie tylko wyścig na budżet od starych ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 wchodze na wykoppeeel i czytam, ze pclab zamykajo. wchodze tu, dalej stare nicki aktywne, no kope lat mnie nie było :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 PPC nigdy nie upada. Podnosi się ociera pot i krew i prze do przodu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) 7 godzin temu, DaRoN napisał: wchodze na wykoppeeel i czytam, ze pclab zamykajo. wchodze tu, dalej stare nicki aktywne, no kope lat mnie nie było :D Raz spocony nerd-piwniczak, na zawsze spocony nerd-piwniczak. Edytowane 29 Czerwca 2020 przez jonas 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 W dniu 22.06.2020 o 14:33, Devil napisał: Ja tam też wolałem starą nazwę. Ale do tej się już pzryzwyczaiłęm. Mam kubek, koszulkę , smycz i parę innych drobiazgów uzbieranych na zlotach. Co do strony to na dzień dzisiejszy poszłą w stronę różnej tematyki nie zawsze związanej z IT. Troszkę mnie to na początku denerwowało, ale pwooli zaczynam się przyzwyczajać . To nie te czasy co się kręciło procki AMD za pomocą ołówka ;) Teraz wszystko jest uproszczone do granic możłiwości. Podkręcenie to w zasadzie podobicie napięcia i Core Rato. I tyle. AMD K6 to był ten z ołówkowym trikiem? Ja się dowiedziałem z purepc że komputer świat zjada pclab a siedziałem tam dzisiaj na forum. Ten pierwszy nigdy jakoś mi nie podpasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Raczej K7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Na K6 była metalowa płytka, jeszcze nie było ścieżek. Dopiero K7 było ołówkowalne. Chyba gdzieś jeszcze mam 1700+ w szafce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Aluminiowa czapka i nawet zachowałem taką. Procek został sprzedany bez czapki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 tyle lat... niesamowite. Na forum mało kiedy się loguję, głownie czytam portal ale po info ze pclab zamknięto, odruchowo musiałem sprawdzić czy to forum dalej stoi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 Cytat To nie te czasy co się kręciło procki AMD za pomocą ołówka ;) Aż wyszperałem w piwnicy starego kompa z Athlonem XP 1800+ (1,5GHz) i zrobiłem mu drut-moda. Skubaniec poszedł na 2GHz przy 1,75V, wszystko to na płycie ECS K7S5A. Teraz próbuję reanimować Radeona 9550 od Gigabyta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) O matko boska, a myslalem ze to forum juz dawno nie dziala, a tu zdziwienie - znajome nicki i avatary ? 18 lat mi stuka ? Z kim tu gralem w tdu 1 i 2 oraz inne csy, bo juz nie pamietam? ? EDIT: 8 lat mnie tu nie bylo, nie wiedzialem ze moje konto jeszcze tu istnieje a ze ja pamietam do niego haslo ? EDIT2: Miazga82 jaki Ty stary uj jestes ? Gdzie Twoj steam? ? Edytowane 26 Lipca 2020 przez Neo_x 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 Oj dawne czasy... Duron 1600MHz z odblokowanym cache L2 z 64KB na 256KB, Radeon 9550 właśnie od Gigabyte z BIOSem od 9600XT, ECS K7S5A Pro z FSB 180MHz. Nie to co teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 43 minuty temu, YogiCK napisał: Oj dawne czasy... Duron 1600MHz z odblokowanym cache L2 z 64KB na 256KB, Radeon 9550 właśnie od Gigabyte z BIOSem od 9600XT, ECS K7S5A Pro z FSB 180MHz. Nie to co teraz. E tam, duron. Celeron 633 wykrecony na 800. To bylo cos ? Yogi, Ty nie grales w TDU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Albo Celeron 333A (5x66) puszczony na 500MHz (5x100). Zmieniało się BIOSa w kartach grafiki, miałem Radeona 9800pro z BIOSem od 9800XT, takty jakoś 450 gpu (założony vmod) i 760 pamięć. Z kumplem wgraliśmy BIOS od GF6600 do GF6200 (Leadtek?) - odblokowywało to 8 potoków a fabrycznie były tylko 4 aktywne, inny 6600 (chyba od Galaxy) kręcony ponad wartości 6600GT, na koniec też dostał nowego BIOSa :D Radeon 9550 z piwnicy niestety martwy, ma gdzieś zwarcie do masy a nie wiem gdzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 27.07.2020 o 00:57, Neo_x napisał: E tam, duron. Celeron 633 wykrecony na 800. To bylo cos ? Yogi, Ty nie grales w TDU? Całkiem możliwe. Ja pamiętam że grałem z paroma osobami z PPC :) Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Raz załapałem się na sesje z wami ? 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Heh to były dobre czasy. Osiedlowa sieć i granie w TDU i CS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 Mlody i piekny bylem. Teraz juz jestem stary i brzucha dostalem ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 Dobry gospodarz trzyma najlepszego konia pod dachem. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2021 2021rok a jakby to było parę miesięcy temu.... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Robiło się kilometry w tdu, robiło. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 REJESTRACJA 17 Kwietnia 2002 Teraz sobie uświadomiłem jak bardzo stary już jestem 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TitoBandito Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 REJESTRACJA 20 Lipca 2005 😘 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 W dniu 26.07.2020 o 11:59, Neo_x napisał: O matko boska, a myslalem ze to forum juz dawno nie dziala, a tu zdziwienie - znajome nicki i avatary ? 18 lat mi stuka ? Z kim tu gralem w tdu 1 i 2 oraz inne csy, bo juz nie pamietam? ? EDIT: 8 lat mnie tu nie bylo, nie wiedzialem ze moje konto jeszcze tu istnieje a ze ja pamietam do niego haslo ? EDIT2: Miazga82 jaki Ty stary uj jestes ? Gdzie Twoj steam? ? DeVeDe Jak to gdzie mój steam? 😄 Jest tam gdzie był zawsze. Mam Cię w kontaktach 😛 Z Szozim i Yurkiem jakiś czas temu jeszcze w coś graliśmy. W zeszłym roku trochę iRacing i jakieś inne multiplayerowe gierki tłukliśmy. TDU to była niezapomniana przygoda, którą wnukom będę opowiadać jeśli będę je mieć ... ale jakoś mi się nie spieszy mimo podeszłego już wieku 😄 Dranie z yt niestety po tylu latach zablokowały nasz filmik z powodu praw autorskich 😞 youtube.com/watch?v=FxFKICt2cuE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 Ależ ten czas leci. Konto na forum 16 lat (przy czym od kilku bardzo rzadko tu bywam - na co dzień czytuję reddita ;)), ponad pół dekady klikam pingwina, a w zeszłym roku, po 14 latach przerwy w mojej puszce znowu zagościło AMD. 🙂 #starość: włosów na głowie ubywa, siwe też się pojawiają, COVID i lenistwo urosło bebzon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...