Skocz do zawartości
TM3K-BN&N

ocp mod gt220

Rekomendowane odpowiedzi

Karta to niereferent gigabajta w wersji oc. Przy 1ghz na gpu i napięciu 1,35v potrafi wywalic z powodu ocp. Kontroler to up6210ag. Datasheet: http://ceemic.pri.ee/hardware/datasheets/uP6210.pdf Wg tego co pisze na stronie 7 o ocp podłaczyłem pota z oporem ok 230om do nóżki CSN. Drugi ofc do masy. Opór pierwotny to ok 600om. OCP powinien wiec całkowicie zniknac ( na tyle ze spali sie sekcja zanim wywali.) Karta budzi sie z 0,08v na gpu. Jest sprawna w dalszym ciagu.

Nie wiem czy potrzebne jakies radiatory na sekcje przy takim smiesznym gpu ale nie dawałem. ciagnie troche chłodu z rdzenia chłodzonego ss.

Edytowane przez tomekk600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i? Jakieś fotki, benchy czy cóś...

chyba nie zrozumiałeś. Jaka karta wstaje z 80mv na gpu to chyba jasne ze tak naprawde nie wstaje i coś jest nie tak. oczekuje wiec pomocy w modzie

OCN's V'mod Squad's, Volt Mod Essentials! - Page 95 - Overclock.net - Overclocking.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może faktycznie nie zrozumiałem- może nie ja jeden skoro temat wisi od godz 16.32 bez odpowiedzi.

Co Ci doradzić- inny dział może- MOD MODOWI nie równy- w tym dziale moduje się głównie obudowy & stuff like that... Sugeruję temat w "Kartach graficznych" lub w extremalmym- choć w tym drugim wypadku nie jestem pewien, czy nie pcham Cię na minę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi