michaelm Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Ledwo się przeprowadziłe, wsystko popodłączałem i się okazało, że występują krótkie przerwy w dostawie prądu (po kilka sekund). Chciałbym kupić UPS dla sprzętu: Tagan 380W C2D E8400 3GHz 4GB RAM 3xHDD GF8800 gt 2 karty rozszerzen na PCI 2 monitory - Dell 24" i Samsung 19". Wygodniej byłoby mi podłączać aktualna listwę zasilającą (nowo kupiony ever...) do UPS'a, a ten do prądu. Czy jest to dozwolone? Wynika to z odgległości między gniazdkami, komputerem itp. Poszukałem trochę i w kilku miejscach polecany jest: APC BACK-UPS ES 700VA Nowy APC BACK-UPS ES 700VA Green BE700G Kurier FV (1220988171) - Aukcje internetowe Allegro ale znalazły się również negatywne opinie. Jaki UPS wybrać, o jakiej mocy? Czy APC ubezpiecza sprzęt od uderzenia pioruna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 A czytałeś test tego UPSu: UPS PowerCom BNT-600AP oraz BNT-800AP - Wprowadzenie :: PCFoster.pl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...