Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 przed momentem gralem sobie w GTA 3...nagle cos stuknelo i wylaczyly sie basy...mysle sobie "spoko pewnie gierka cos zepsula, wylacze ja wlacze i bedzie OK"...wychodze z pokoju,za chwile wchodze i czuje smrod nieziemski-jakby ktos opony mi w pokoju palil...dotykam tego "pudeleczka" gdzie sie wszystko podlacza i gorace jak cholera..rozkrecilem a tam uklad scalony najprawdopodobniej dal [gluteus maximus]...teraz musze skoczyc do sklepu bo sa jeszcze na gwarancji (to ten sklep w ktorym kupilem i juz spalilem 2xGF2MX i 1xGF2Ti :lol: :lol: :lol: ) a trzeba bylo dolozyc z 200 zeta i kupic Creativa glosniki...aha te spalone to "BoomBox" :lol: :lol: rzeczywiscie BOOM :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Nie prościej podłączyć kompa do jakiejś wieży niż wydawać kilkaset zł na głośniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 no to jest smieszne ogladam te glosniki powiedzmy do 500 zl i one maja taka moc ze sie smaic chce ! i ciekawe jakie maja basy :) ale niektorych nie stac na kompletna wieze (chodz takie to bym nie kupil) a zlozenie dobrego zestawu wzmacniacz + 2 glosniki to troche kosztuje nawet uzywane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 no to jest smieszne ogladam te glosniki powiedzmy do 500 zl i one maja taka moc ze sie smaic chce ! i ciekawe jakie maja basy :) ale niektorych nie stac na kompletna wieze (chodz takie to bym nie kupil) a zlozenie dobrego zestawu wzmacniacz + 2 glosniki to troche kosztuje nawet uzywane :) Wcale tak dużo nie kosztuje. W 400 złotoofkach sie spokojnie zamykasz. I nie ma porównania ze sklepowym "sprzentem 8) " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Wcale tak dużo nie kosztuje. W 400 złotoofkach sie spokojnie zamykasz. I nie ma porównania ze sklepowym "sprzentem 8) "A czym sie zmiescisz ?? bo cos mi sie raczej nie wydaje :( ale jak ktos chce miec unitre to spox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Wcale tak dużo nie kosztuje. W 400 złotoofkach sie spokojnie zamykasz. I nie ma porównania ze sklepowym "sprzentem 8) "A czym sie zmiescisz ?? bo cos mi sie raczej nie wydaje :( ale jak ktos chce miec unitre to spox :) Nawet unitra będzie lepsza niż te głośniczki ze sklepu. A jak chcesz coś lepszego i tanio to pojedź sobie do Słomczyna (jesteś z Wawy to masz rzut beretem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 wlaśnie mam unitre :D 2x80 watoof znamionowki za 50 zł do tego zrobiłem sobie 2 kolumny 130, które mnie wyniosły 250 złoty. wiec razem jest 300 :? a jakość na tej "unitrze" jest duzo lepsza niż na głośniczkach a'la creative. jak by jeszcze było mało, to kupiłem drugi taki wzmaczniacz i trzeci i zrobiłem 2x tuby basowe. I jak to sie mówi rurka mięknie. bas to koszt 500 złoty, ale warto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 hehe bravo ! ja tam robic nic nie musialem ! a ma wzmacniaczyk keneooda 380w + 2x60 marantza (ale maja basy :)) i 2x15 i nie zamienie tego na zadne nawet najelpsze glosniki mojej znienawidzonej firmy jka jest creative :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 keneooda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 nie każdego stać na kenwooda. najtańszy jaki widziałem kosztował 1000 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Chyba Kenwooda :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 nie wiedziales ze oni rabia takie zeczy ! nawet nadal ! a ten moj jest prawie profesjonalny i ma z 15 lat :) ale daje milusio ! te glupie marantze niestety wymiekaja w polowie :) wiec musze zbierac na nowe :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 ups zroblem literowke ! ale to sie zdaza !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 ja mam glosniki Media Tech juz tyle czasu , ktore w wiekszosci i tak na maxa chodza....... i do tej pory dzialaja bez problemu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 up zroblem literowke ! ale to sie zdaza !! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 A co do media techa to kolega mial myszke to od uzywania kolor stracial ! :( To najgorsza firma !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Tak jak już wspomniałem lepiej pojechać do Słomczyna. Właśnie tam kupiłem: końcówkę mocy Sharp'a 2x250W - 80 PLN!!! 2 wypasione kolumny Technics'a 200W z zabezpieczeniami przed spaleniem (3 głośniki w kolumnie, basowy o średnicy 47cm!!! - made in Japan) - 260 PLN za dwie sztuki!!! Wszystko podpięte pod kompa i gra elegancko (sąsiedzi mają przeje.... - mieszkam w bloku). Te sklepowe głośniczki do kompów to najgorszy badziew jaki może być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 hehe tylko zeby bylo slicznie trzeba miec dobry kawalek miejsca w pokoju ! :) ale to juz nie moj problem :) a glosniki to kupic musze ! ale moze jakies nowe b&w :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Ja nie mam nic M-T :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 i dobrze szkoda kasy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 2 wypasione kolumny Technics'a 200W z zabezpieczeniami przed spaleniem (3 głośniki w kolumnie, basowy o średnicy 47cm!!! - made in Japan) - 260 PLN za dwie sztuki!!! heh to prawie darmo ! u mnie basowy w marantzu ma 27 :( ah chyba sie przejade gdzie trzeba :) juz to widze te nocne interwencji policyjne :) Wreszcie bym mial odpowiednie glosniki do odpowiedniego wzmacniacza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 "Tak jak już wspomniałem lepiej pojechać do Słomczyna. Właśnie tam kupiłem: końcówkę mocy Sharp'a 2x250W - 80 PLN!!! 2 wypasione kolumny Technics'a 200W z zabezpieczeniami przed spaleniem (3 głośniki w kolumnie, basowy o średnicy 47cm!!! - made in Japan) - 260 PLN za dwie sztuki!!! Wszystko podpięte pod kompa i gra elegancko (sąsiedzi mają przeje.... - mieszkam w bloku). Te sklepowe głośniczki do kompów to najgorszy badziew jaki może być." Popieram , tyle ze na usprawiedliwienie glosniczkow do kompa typu pierdzialki Creative , powiem ze w filmach i grach sa dobre (bo to tego zostaly stworzone ) , jednak to muzyki to sie one nie nadaja . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 hehehe ja mam wzmacniacz jakis tam (jeszcze ojca ze studiow) kolumny 2x140W Altus (terz ojca) plus komputerowe jakies cos interact'a btw da sie moze przerobic wzmacniacz stereo na sorroud powiedzmy 7.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 co do media tech to racja - syf. kupilem joystick z wibracjami i po 2 dniach padl, wymienilem na nowy ktory padl w tym samym dniu, wiec poszedlem do sklepu i zazadalem zwrotu kasy(nie bylo to latwe,ale sie udalo,musialem sie powolac na odpowiednie paragrafy i dopiero wymiekli). Jednym slowem media-tech to wielki syf. BTW napisalem do media-tech maila i myslicie ze odpowiedzieli ?? - NIE -maja klijentow w [gluteus maximus]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Arnie po co sie ograniczac ?? moze 120.1 ?? chyba raczej nie da ? jak ty sobie to wyobrazasz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Hehe, ja wydalem chyba najmniej kasy na sprzet grajacy. Poprostu wszystko zrobilem sam. Jak bylem jeszcze w technikum to na prace dyplomową szarpnolem sie na glośniki. Sam zrobielm je od podstaw co w gruncie rzeczy wynioslo mnie ok 1500zl. Ktoś powie że drogo? hmmm. Pudła zrobione nie z jakiejs pilsniowki tylko z normalnego MDF 2,5cm, super głośniczki, moc znamionowa to ok 150W. Jedna sztuka waży ok 45Kg :) nie ma mowy o wibracjach hehe :twisted Jak ktoś ma możliwość zrobić sobie samemu głośniki to polecam bo to naprawde bardzo fajna zabawa i wychodzi znacznie taniej niz gdyby się kupilo w jakimś sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 fi5h: daj mi jakies shematy zwrotnic libero: tylko pytalem bo mi szkoda kasy na nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Też bym sobie podłączył do wieży, ale jakoś nie lubię kupować używanych części (kupiłem już tuner radiowy i musiałem dopłacić jeszcze 100zeta w serwisie, bo miał gniazdo antenowe zwalone). Jak podliczyłem koszty, to wyszło, że bardziej opłaca się kupić zestaw Creative'a, ale nie te małe pierdziawki, tylko Megaworksy - ok 1600-1800zł. Najlepszy zestaw głośników, to 5 małych, wysoko i średnio tonowych głośniczków (ale mocnych - z 70W RMS - mam takie Pioneera), bo standardowe kolumny są za duże (a ja nie mam ich gdzie postawić) + potężny Subwoofer (powyżej 100W RMS). Te założenia spełnia wyżej wymieniony zestaw Creative'a. A gdybym chciał zkładać ze głośników do sprzętu, to do kosztów dochodzi wzmacniacz 5.1 (lub 7.1). Nie mówiąc o cenie Subwoofera (ok 1500zł) i głośniczków (w granicach 1000zł). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 przed momentem gralem sobie w GTA 3...nagle cos stuknelo i wylaczyly sie basy...mysle sobie "spoko pewnie gierka cos zepsula, wylacze ja wlacze i bedzie OK"...wychodze z pokoju,za chwile wchodze i czuje smrod nieziemski-jakby ktos opony mi w pokoju palil...dotykam tego "pudeleczka" gdzie sie wszystko podlacza i gorace jak cholera..rozkrecilem a tam uklad scalony najprawdopodobniej dal [gluteus maximus]...teraz musze skoczyc do sklepu bo sa jeszcze na gwarancji (to ten sklep w ktorym kupilem i juz spalilem 2xGF2MX i 1xGF2Ti :lol: :lol: :lol: ) a trzeba bylo dolozyc z 200 zeta i kupic Creativa glosniki...aha te spalone to "BoomBox" :lol: :lol: rzeczywiscie BOOM :lol: :lol: :lol: Aco do Mediatechu, to mam głośniki 300W !!! (PMPO :cry: ) Niby mocne, ale tak naprawdę, to są strasznie słabe (druga para głośników ma 80W PMPO, a są przynajmniej 2x mocniejsze od tych). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Te założenia spełnia wyżej wymieniony zestaw Creative'a. A gdybym chciał zkładać ze głośników do sprzętu, to do kosztów dochodzi wzmacniacz 5.1 (lub 7.1). Nie mówiąc o cenie Subwoofera (ok 1500zł) i głośniczków (w granicach 1000zł).Subwoofer za 1500? to musiał by miec 3 głośniki np. JBL 400 watowe ( a to troche dużo jak domowy "bas"). 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...