Falcon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 kiedys qwa kupiłem słuchawki z mic za 50 zł ale po miesiącu przestała działać jedna słuchawka , okazało sie ze padł kabel od sluchawek wieć oddałem do serwisu, ale tam dowiedziałem sie ze kabel nie podlega gwarancji :evil: w sumie to tylko kabel ...... ale miałem nadzieje ze w serwisie po dopłacie wymienią mi na lepsze innej firmy najśmieszniejsze jest jednak to ze tych badziewnych słuchawek prawie wcale nie uzywałem :evil: PS:jak ktos kiedys widział te sluchaweczki to z pewnością nie zdziwi sie czemu padły tak szybko .Qwa toż to po prost LIPA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Te założenia spełnia wyżej wymieniony zestaw Creative'a. A gdybym chciał zkładać ze głośników do sprzętu, to do kosztów dochodzi wzmacniacz 5.1 (lub 7.1). Nie mówiąc o cenie Subwoofera (ok 1500zł) i głośniczków (w granicach 1000zł). hym jak to przeczytalem to stwierdzilemze ze albo masz mannie posiadania albo musisz miec wszystko najelpsze Subwoofer za 1500? heh za tyle to mozna kupic dwie podlogowe kolumny Yamahy 100W a taki subwoofer to chyba do hali magazynowej ! ale jak masz pokuj 200m2 to spox :P hym wzmacniacz 7.1 heh i po co ? kupisz 7 glosnikow czy tak zeby miec ? oj szkoda gadac :( nie dziwie sie ze bardzeij sie te creativy oplaca kupic ! ale jak ktos ma takie wymagania ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Te założenia spełnia wyżej wymieniony zestaw Creative'a. A gdybym chciał zkładać ze głośników do sprzętu, to do kosztów dochodzi wzmacniacz 5.1 (lub 7.1). Nie mówiąc o cenie Subwoofera (ok 1500zł) i głośniczków (w granicach 1000zł). hym jak to przeczytalem to stwierdzilemze ze albo masz mannie posiadania albo musisz miec wszystko najelpsze Subwoofer za 1500? heh za tyle to mozna kupic dwie podlogowe kolumny Yamahy 100W a taki subwoofer to chyba do hali magazynowej ! ale jak masz pokuj 200m2 to spox :P hym wzmacniacz 7.1 heh i po co ? kupisz 7 glosnikow czy tak zeby miec ? oj szkoda gadac :( nie dziwie sie ze bardzeij sie te creativy oplaca kupic ! ale jak ktos ma takie wymagania ! to nie były moje słowa, tylko cytat. :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Ups sorki zaraz to poprawie ! zaszla pomylka przy cytowaniu ! :) Wybacz!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Juz poprawielm ! Przepraszam ale dzisiaj jestem jakis roztargniony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Juz poprawielm ! Przepraszam ale dzisiaj jestem jakis roztargniony :) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Też bym sobie podłączył do wieży, ale jakoś nie lubię kupować używanych części (kupiłem już tuner radiowy i musiałem dopłacić jeszcze 100zeta w serwisie, bo miał gniazdo antenowe zwalone). Jak podliczyłem koszty, to wyszło, że bardziej opłaca się kupić zestaw Creative'a, ale nie te małe pierdziawki, tylko Megaworksy - ok 1600-1800zł. Najlepszy zestaw głośników, to 5 małych, wysoko i średnio tonowych głośniczków (ale mocnych - z 70W RMS - mam takie Pioneera), bo standardowe kolumny są za duże (a ja nie mam ich gdzie postawić) + potężny Subwoofer (powyżej 100W RMS). Te założenia spełnia wyżej wymieniony zestaw Creative'a. A gdybym chciał zkładać ze głośników do sprzętu, to do kosztów dochodzi wzmacniacz 5.1 (lub 7.1). Nie mówiąc o cenie Subwoofera (ok 1500zł) i głośniczków (w granicach 1000zł). Człowieku za tyle kasy to możesz kupić taki zestaw że mucha nie siada. Taki zestaw np. Koda-Goky http://koda.polpak.com.pl/koda/zestawy/av702.php kosztuje 2400 z subwuferem ale w porównaniu z najwyższym moedelem Creativa to jest jak Mercedes SL500 kontra maluch. Jeśli płaczesz że do tego wzmacniacz potrzeby to taki http://koda.polpak.com.pl/koda/zestawy/am966.php na pewno gra o wiele wiele lepiej od tego Creativa. A cena nie jest taka wygórowana. Ja osobiście zastanawiałem sie co kupoić do swojego Live 5.1i stwierdziłem że nie ma sensu kupować takiego systemu 5.1 skoro i tak nie mam go w czym wykorzystać. Oglądam jedynie Divx, który jest wczasem w systemie Dolby Digital czyli 4 kanały tył przód lewy prawy. Kupiłem kolumny Koda-Goky EX686T za 650 ( wytargowałem 10m kabla) i amplituner Denon DRA-265R 2x55W. Jaki dźwięk jest czysty to sobie awet nie wyobrażacie. Wieże Technicsa nawet te panelowe wysiadają w przedbiegach. Fakt że nie ma to takiej mocy ale wystarczy spokojnie do pokoju 16m2 do głośnego słuchania. Poza tym po ostatnich moich wizytach w sklepach Audio stwierdziłem że nie koniecznie głośnik niskotonowy musi być duży żeby był ładny bas. Mój ma zaledwie 14cm a bas jest świetny. Chociaż zamierzam kupić do tego subwufer z zestawu i monitory tylne no i wzmacniacz drugi bo do subwofera to sobie zrobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...