Skocz do zawartości
piotr88man

Problem z zamontowaniem Pami ęci dual channel.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak zamontować pamięć OCZ 4GB DDR3 1333 Gold CL9 Low Voltage Dual na płycie głównej MSI 770-G45 AMD770?

Problem polega na tym, że nie wiem w jakiej kolejności i w które sloty zamontowa kości... 1 i 2 są czarne a 3 i 4 niebieskie....

Proszę o szybką odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99.9999999999999999999999999999999999999% będą to sloty tego samego koloru. Podpowiedź: nawet, jeżeli nie, to nic nie wybuchnie, nawet dymek nie poleci. Więc w czasie poświęconym na napisanie tego posta mogłeś przetestować wszystkie 4 kombinacje umieszczenia kości w slotach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie ukradli, tylko w instrukcji nie napisali nic konkretnego... Pisza żeby postępować przy dual channel jak zazwyczaj... tylko zazwyczaj sloty są oznaczone kolorami co drugi, a tu tak jak widać :( Pomocy!

Sorry ale po prostu kłamiesz.

Tak z ciekawości ściągnąłem sobie instrukcję w wersji elektronicznej ze strony msi.

Zalecają obsadzanie zawsze slotu nr 1, do dual chanel musisz mieć obsadzone sloty 1 i 2.

Jestem wkurzony bo kolejna osoba woli truć 4 litery kilku osobom na forum, zamiast przez 2 minuty poczytać instrukcję , do tego z obrazkami :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem wkurzony bo kolejna osoba woli truć 4 litery kilku osobom na forum, zamiast przez 2 minuty poczytać instrukcję , do tego z obrazkami :damage_wall:

Ja nauczyłem się z tym radzić, jest to świetny sposób na odreagowanie stresu całego dnia ... godzinka wyrywkowo na forum i kilka miłych ciepłych kolejnemu marudzie.

EOT.

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...