Vizor Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Nic z zasilaczem nie robiłem, a zapach jak na razie zniknął :) Nie mogłem się jednak powstrzymać i musiałem się pobawić trochę: Stable w grach i benchach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizor Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Czym moze byc spowodowana niska ilosc gflopsow? Widzialem na zagranicznych forach 2 przypadki z wynikiem 38-39gflops na podobnych taktowaniach, reszta ma 45-49 gflopsow na 3,8-4,0 ghz... (na płytach z 790/890)? To teoretyczna maksymalna wydajnosc czy faktycznie cos mi procka bedzie bottleneckowac w normalnych zastosowaniach? Dodam ze nie mam mozliwosc manipulacji napieciami innymi niz vcore na tej plycie. Edytowane 26 Października 2010 przez Vizor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) A o ja mam powiedzieć? tylko 37gflops :( Edytowane 27 Października 2010 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizor Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 U mnie NB freq = 2600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) HT masz niskie a to tez ma wplyw na wydajnosc w testach syntetycznych. Edit: Po ustawieniu HT na 1ghz wynik jest ten sam co na 2ghz wiec wyzsze HT nie ma wiekszego wplywu na wydajnosc w tym wypadku. Edytowane 27 Października 2010 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizor Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) Moglbys sprawdzic wyniki przy HT 1 ghz, zostawiajac NB Freq tak jak jest? Edit: To i tak przez co innego, kaijitsu ma 37 gflopsow na M3A770DE z HT 2,6 Ghz... --- W passmarku 7.0 cpu test takze wypada slabiej niz powinien, 4000 na 3,8ghz gdzie taki wynik jest normalny dla 3,2 ghz... http://benchit.pl/rankingi/benchmarki/38 Jak widac duza rozbieznosc wynikow dla P II... Edytowane 27 Października 2010 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 u mnie CPU Mark 3500pkt na 4GHz i HT2600 ... coś jest nie tak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizor Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) EDIT: Niewazne juz, kwestia 64 bitowego systemu, teraz okolo 48-50,5 gflopsa @3,9ghz. Edytowane 7 Listopada 2010 przez Vizor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...