motorbike Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Witam ;) Mam pytanko -- czy jeżeli w kompie posiadam kość 1GB ramu DDR3, 1066MHz cl9, to gdy bym dołożył do tego kolejne 2GB też cl9 tylko ze 1333MHz to czy taka konfiguracja będzie działać razem, nie groziło by to przypadkiem spaleniem kości ?? Dodam że obie kości są firmy GoodRam. Krąży na ten temat wiele opinii, więc wole się dowiedzieć konkretnie co wy o tym sądzicie. Z góry dzięki;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Spaleniem kości? Nie no bez przesady... co najwżyeżj mogą nie działać z racji tego że 1066 nie dadzą rady chodzić na 1333-chyba że masz fajne kości do o/c i pójdą ale na stocku bym na to nie liczył :-) Zawsze możesz zmienić ustawienia 1333 i zjechać nimi do 1066,albo pobawić się timingami/napięciem PL(w przypadku intela na lga 775) i zobaczyć co to da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbike Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Spaleniem kości? Nie no bez przesady... co najwżyeżj mogą nie działać z racji tego że 1066 nie dadzą rady chodzić na 1333-chyba że masz fajne kości do o/c i pójdą ale na stocku bym na to nie liczył :-) Zawsze możesz zmienić ustawienia 1333 i zjechać nimi do 1066,albo pobawić się timingami/napięciem PL(w przypadku intela na lga 775) i zobaczyć co to da. Mam podstawkę am3, a kości nie są raczej jakieś super do oc. A więc radzisz zmniejszyć taktowanie w tej nowej kości na 1066mhz? Słyszałem że po połączeniu tych dwóch kości bios sam zmniejszy taktowanie pamięć, to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Słyszałem że po połączeniu tych dwóch kości bios sam zmniejszy taktowanie pamięć, to prawda? To prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbike Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 To prawda No to fajnie, ale gdy odłączył bym tą kość 1066mhz to ta druga odzyska pierwotne taktowanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 No to fajnie, ale gdy odłączył bym tą kość 1066mhz to ta druga odzyska pierwotne taktowanie?? Jeśli w biosie ustawisz taktowanie pamieci na auto lub 1333MHz to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...