malysz01 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Witam. Mój komp ma już 6 lat więc postanowiłem coś w nim pozmieniac. Ostatnia znana gra jaka na nim poszła to Quake 4. Jak widzicie nie mam na czym poszalec Co Wy na taki zestaw: Procesor AMD Athlon II X4 635 BOX (AM3/95W) Pamięć DDR3 GoodRam 2GB PC1333 CL9 Zasilacz do obudowy OCZ Stealthxstream 2 500W 80Plus lub Corsair CMPSU-400CXEU 400W Płyta główna Asrock M3A770DE AMD 770 Socket AM3 Gigabyte GeForce GTX460 768GB DDR5/192b D/mH PCI-E WINDFORCE 2X [GV-N460OC-768I] Obudowa ATX Midi Thermaltake V3 VL80001W2Z czarna Dysku nie potrzebuje, napędu również. Na razie tylko 2 gb ramu, w przyszłości się dokupi drugie dwa. Co Wy na to? Jaki zasilacz bę☻dzie potrzebny? 400W wystarczy? Kasy mam około 1650 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Dysku nie potrzebuje, napędu również. Na razie tylko 2 gb ramu, w przyszłości się dokupi drugie dwa. Co Wy na to? Jaki zasilacz bę☻dzie potrzebny? 400W wystarczy? Kasy mam około 1650 zł 1 - Nie sądzę żeby taki zasilacz starczył (400WAT) 2 - A ten dysk co masz to ze starego kompa? Bo możesz mieć ATA, a dzisiaj to już raczej SATA tylko się robi... Co do części to wydają mi się dobrze dobrane, tylko ten zasilacz weź mocniejszy, albo w ogóle inny. Polecam od razu nabyć 2x2Gb RAM choć oczywiście jak chcesz to się możesz wstrzymać. A co do systemu - jaki masz na oku? Osobiście proponuję Windows 7 x64. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 1 - Czemuz to? GTX460 to nie fermi a skrawek wiec jest z nim ok. Procki AMD tez od dawna maja normalny pobor pradu. Wazne zeby PSU mial mocna linie 12V i wysoka sprawnosc. Mozesz brac tego OCZ'a ale i Corsair czy bq 430W wystarczylby. I tak bedzie dzialal w dualu, bez znaczenia czy kupione 2x2 czy dwie kosci oddzielnie. W dodatku czasami w sklepach 2x2 jest drozej niz dwie odrebne kosci ;] Ja bym zasugerowal zebys podal ceny, albo samemu porownal w sklepach bo bywa tak ze za ten sam produkt mozna zaplacic 500 i prawie 600 zl ;] 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 1 - Nie sądzę żeby taki zasilacz starczył (400WAT) Nie ladnie tak wprowadzac ludzi w blad , jezeli nie masz za wielkiego pojecia na ten temat to lepiej sie nie wypowiadac , w ten sposob czesto powstaja mity ze trzeba do normalnego kompa 600w zasilacze. Taki corsai 400w da sobie bez problemu z takim zestawem rade , nie masz sie co martwic. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 "Wprowadzam w błąd", bo sam miałem nieprzyjemne przejścia z zasilaczem 400 WAT z Chiefteca :P. I to z kartą GF 8800 GTS 320 Mb i Athlonem 64 X2 więc w kwestii zasilaczy jestem baaardzo ostrożny :P A że czasem mogę nie mieć racji? Przepraszam, zdarza się ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Wybaczam :rolleyes: Mogla to byc starsza koknstrukcja chiefteca ze slabsza linia 12v , albo po prostu miala juz swoje przepracowane i padala powoli. Normalnie to by nie mial zadnego problemu z A x2 i 8800gts 320. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 1 - Nie sądzę żeby taki zasilacz starczył (400WAT) 2 - A ten dysk co masz to ze starego kompa? Bo możesz mieć ATA, a dzisiaj to już raczej SATA tylko się robi... Co do części to wydają mi się dobrze dobrane, tylko ten zasilacz weź mocniejszy, albo w ogóle inny. Polecam od razu nabyć 2x2Gb RAM choć oczywiście jak chcesz to się możesz wstrzymać. A co do systemu - jaki masz na oku? Osobiście proponuję Windows 7 x64. Dysk Seagate Barracuda 320 gb. Ram na razie zostaje tylko 2 gb ze względu na kasę, w przyszłości kupię drugie 2 gb. System Windows XP. Stary, wysłużony, nie zżera dużo ramu. A co do zasilacza to wystarczy ten 400W czy jednak 500W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 @ mały UP :wink: Co z tym zasilaczem i systemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...