Skocz do zawartości
malysz01

Zestaw do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój komp ma już 6 lat więc postanowiłem coś w nim pozmieniac. Ostatnia znana gra jaka na nim poszła to Quake 4. Jak widzicie nie mam na czym poszalec Co Wy na taki zestaw:

Procesor AMD Athlon II X4 635 BOX (AM3/95W)

Pamięć DDR3 GoodRam 2GB PC1333 CL9

Zasilacz do obudowy OCZ Stealthxstream 2 500W 80Plus lub Corsair CMPSU-400CXEU 400W

Płyta główna Asrock M3A770DE AMD 770 Socket AM3

Gigabyte GeForce GTX460 768GB DDR5/192b D/mH PCI-E WINDFORCE 2X [GV-N460OC-768I]

Obudowa ATX Midi Thermaltake V3 VL80001W2Z czarna

Dysku nie potrzebuje, napędu również. Na razie tylko 2 gb ramu, w przyszłości się dokupi drugie dwa. Co Wy na to? Jaki zasilacz bę☻dzie potrzebny? 400W wystarczy?

Kasy mam około 1650 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysku nie potrzebuje, napędu również. Na razie tylko 2 gb ramu, w przyszłości się dokupi drugie dwa. Co Wy na to? Jaki zasilacz bę☻dzie potrzebny? 400W wystarczy?

Kasy mam około 1650 zł

1 - Nie sądzę żeby taki zasilacz starczył (400WAT)

2 - A ten dysk co masz to ze starego kompa? Bo możesz mieć ATA, a dzisiaj to już raczej SATA tylko się robi...

Co do części to wydają mi się dobrze dobrane, tylko ten zasilacz weź mocniejszy, albo w ogóle inny.

Polecam od razu nabyć 2x2Gb RAM choć oczywiście jak chcesz to się możesz wstrzymać.

A co do systemu - jaki masz na oku? Osobiście proponuję Windows 7 x64.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - Czemuz to? GTX460 to nie fermi a skrawek wiec jest z nim ok. Procki AMD tez od dawna maja normalny pobor pradu. Wazne zeby PSU mial mocna linie 12V i wysoka sprawnosc. Mozesz brac tego OCZ'a ale i Corsair czy bq 430W wystarczylby.

I tak bedzie dzialal w dualu, bez znaczenia czy kupione 2x2 czy dwie kosci oddzielnie. W dodatku czasami w sklepach 2x2 jest drozej niz dwie odrebne kosci ;]

Ja bym zasugerowal zebys podal ceny, albo samemu porownal w sklepach bo bywa tak ze za ten sam produkt mozna zaplacic 500 i prawie 600 zl ;]

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ladnie tak wprowadzac ludzi w blad , jezeli nie masz za wielkiego pojecia na ten temat to lepiej sie nie wypowiadac , w ten sposob czesto powstaja mity ze trzeba do normalnego kompa 600w zasilacze.

Taki corsai 400w da sobie bez problemu z takim zestawem rade , nie masz sie co martwic.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wprowadzam w błąd", bo sam miałem nieprzyjemne przejścia z zasilaczem 400 WAT z Chiefteca :P. I to z kartą GF 8800 GTS 320 Mb i Athlonem 64 X2 więc w kwestii zasilaczy jestem baaardzo ostrożny :P

A że czasem mogę nie mieć racji? Przepraszam, zdarza się ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 - A ten dysk co masz to ze starego kompa? Bo możesz mieć ATA, a dzisiaj to już raczej SATA tylko się robi...

Co do części to wydają mi się dobrze dobrane, tylko ten zasilacz weź mocniejszy, albo w ogóle inny.

Polecam od razu nabyć 2x2Gb RAM choć oczywiście jak chcesz to się możesz wstrzymać.

A co do systemu - jaki masz na oku? Osobiście proponuję Windows 7 x64.

Dysk Seagate Barracuda 320 gb.

Ram na razie zostaje tylko 2 gb ze względu na kasę, w przyszłości kupię drugie 2 gb.

System Windows XP. Stary, wysłużony, nie zżera dużo ramu.

A co do zasilacza to wystarczy ten 400W czy jednak 500W?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi