sideband Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wiem , że to nie Ty :D , kilku takich.... uwielbia dawać minusy , a pojęcia nie mają :lol2: Chciałem tylko Cie przestrzec/poinformać i żebyś był przygotowany na to o czym pisałem wyżej. Nie jest to odosobniony przypadek tylko norma :wink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Karta przyszła, 3D Mark 2011 mam już za sobą nie ma rewelacji ani w uzyskanych pkt ani w tym co zobaczyłem (4498) - 2000 i 2001 to były naprawdę świetne 3D Marki. Odpaliłem jeszcze HEAVEN i to jest mark na który czekałem od lat, cieszy oko i przy okazji nie daje odsapnąć karcie. Wygląda na to że mój niegdyś naprawdę szybki procesor powoli przechodzi do lamusa :unsure: Zobaczę jeszcze jak karta się kręci, z czystej ciekawości bo z tym CPU choćby się przekręciła o 100% to pewno wiele więcej nie zwojuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wiesz procek nie jest zły jeszcze , tylko narzut na cpu pod win7 64bit jest okrutny. Postaw xp do testu nawet na innym dysku i zobaczysz konkretnego boosta , będziesz wręcz zdziwiony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Mam postawionego XP tak na wszelki wypadek jakby się W7 wysypał :wink: Jestem już po wstępnych testach kartę testowałem tylko w 3D Mark 2011. Muszę przyznać że OC pamięci prawie wcale nie wpływało na wynik, czego nie można powiedzieć o GPU. I tak karta zdaje mi się ma przeciętne OC, narazie uzyskałem: GPU - 910/1824 (1,075V) MEM - 4600 (więcej nie dało się w programie Asusua) Aż dziwne że RIVA TUNER nie widzi karty i nie ma opcji ani do OC ani do monitorowania temp, zegarów itp. Qrcze ale się przyzwyczaiłem do ciszy na WC, kartę koniecznie muszę zwodować :lol2: Poniżej malutki jpg z testów. Temperatura karty zaraz po skończeniu testu wynosiła równo 70 stopni. sideband - jutro przeprowadzę jakieś porównanie na XP ale chyba będzie potrzeba wybrać coś na DX10 i coś to da się odpalić na obydwu systemach - może smak 06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Nie uzywaj riva tuner a MSI Afterburner ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zabrałem się za "wodowanie" karty i... zonk :mur: Firma ASUS trochę pokrzyżowała mi plany używając do przykręcenia chłodzenia śrub 6-gwiazdkowych, śrubki zdaje mi się że są w rozmiarze T6, mam w domu kpl takich śrubokrętów, ale rozmiar zaczyna się od T10 i zdaje się być o wiele za duży, będzie konieczność zakupu mayłch śrubokrętów gwiazdkowych. Ciekawe jak sytuacja wygląda u innych producentów. Poniżej dla zainteresowanych zamieszczam foto częściowo rozebranej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 (edytowane) Wszystkie tak maja ;) trzeba bylo looknac na YT zanim rozebrales karte. Any way - ciekaw jestem czy tak jak teraz na karte rozebrana przez Ciebie mozna posadzic universalny bloczek od EK i czy nie trzeba by bylo wtedy jakiegos wentyla na PCB ustawic.W sumie to aluminium (czarne) powino schlodzic sekcje i RAM. @dr_misiek ty nie zdjales folii z obudowy karty jeszcze :P Edytowane 11 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 (edytowane) Też myślałem żeby już teraz zapiąć blok ale potrzebował bym czegoś w rodzaju podkładki pomiędzy blok a GPU ponieważ z tego chłodzenia kilka elementów wystaje dosłownie 1 mm ponad powierzchnię rdzenia, może tego nie widać dobrze na zamieszczonym zdjęciu ale oryginalne chłodzenie w miejscu styku z GPU ma takie wybrzuszenie dzięki czemu nie haczy o wystające elementy, coś takiego: ___________________ |..............................| |___................. ____| ******\________/ A folia rzeczywiście nie zdjęta :wink: Od początku wiedziałem że karta będzie zwodowana, ale wiadomo pierwsze testy i w ogóle sprawdzenie najszybciej jest zrobić na założonym chłodzeniu, dlatego z reguły nie usuwam ani foli ani innych naklejek B-) Edytowane 11 Stycznia 2011 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 dr_Misiek mozna uzyc plaskeigo srubowkreta (zegarmistrzowski). Wazne, zeby ostrze weszlo dokladnie w szparki gwiazdki i bylo bardzo twarde. Jak nie pusci, to pozostaje kupno torxow. Sprobowac nie zaszkodzi, byle robic to z wyczuciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Dzięki za podpowiedź, okazało się że mam takie śrubokręty w pracy więc dziś karta poczuje smak wody :lol2: Po zwodowaniu będzie można powiedzieć że jest COOL B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 i jak karta po zwodowaniu zdaj relacje ?? , ja karte zostawiam na 900mhz przy napieciu 1.10 , w marku jest 6300 punktow , ogolnie troche glosno juz jest , ale halas jakos mi i tak nie przeszkadza wiec ok :) a temperaturka przy tych taktach to 82c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 MSI Announces New N500GTX Twin Frozr II Series Graphics Cards | techPowerUp Gigabyte Intros Overclocked GTX 570 WindForce3X Graphics Card | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Panowie jakie macie tempy na swoich 570tkach? Moja cos goraca - w metro 83 C - fakt,ze wentyle na przodzie i tyle budy ledwo sie kreca, to samo na radiatorze, ale troche sporo co nie? Edytowane 18 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Co najwyżej o parę stopni za duża, pewnie masz trochę cieplej w obudowie. Nic się jej nie stanie w takiej temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Blackwhite - temp w normie - u siebie licze PrimeGrid 24/7 na grafie gdybym sam nie podniósł obrotow wentylatora to karta stara sie utrzymac 84-86st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) No to smao u mnie, nie przekracza 84C na auto.Jak ustawilem ze wentyl lata na 67% jak gram to 77/78C sie trzyma ale wyje jak cholera wtedy. EDIT: Po podkreceniu wentyli w budzie deko wyzej udlao mi sie zejsc do 73C w Metro 2033 - teraz jestem happy i nie mecze sie z tematem Niestety czytajac recki wszyscy mowili,z e karta cicha, dl amnie przy wentylu 60% w gore jest niczym suszarka do wlosw - tez tak macie? Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dostępne nowe sterki 266.58. U mnie lekki wzrost w smarkach no i działa SLI w 3DMark 11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Jest cicha, auto regulacja się sprawdza, a temp. w okolicach 84*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Po dłuższej grze (1h) w BC2 temp dobija do 80C i u mnie. Na weekendzie postaram się odkurzyć kompa i zobaczę jak będzie. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam, jest sens zamieniać Asusa hd 5870 na GTX 570 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Dla frajdy - na pewno, czy Ci brakuje wydajności w grach - sam sobie odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Na przykład wyrabia więcej klatek w 1080p niż 5870 w 1680x1050 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Pogonilem troche karcioche i jak na razie 900 robi na GPU, ciekawe ile jeszcze pojdzie, VID to 0.975, takze potencjal powinna miec. http://img703.imageshack.us/img703/696/vantagegtx570900mhz.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Blackwhite 900 robi ci na 0.975V ? 8O Dostępne nowe sterki 266.58. U mnie lekki wzrost w smarkach no i działa SLI w 3DMark 11. na starszych tez działa tylko trzeba tłika zapodac Edytowane 21 Stycznia 2011 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 nie no co ty 900 zrobilem na 1.1, ale nie probowalem na nizszym v, tak z biegu dalem najwyzsze napiecie i 900 MHz-pozniej sie pobawie.Chodzilo mi o to, ze VID jest niski co moze dobrze rokowac na OC, niektore karty maja 1.025 lube tez sa takie co maja 1.1v - tam raczej nie poszleje sie z Ocowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 moje maja 0.95V i 0.975V Na nowszych sterach wynik niższy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) tez myslem nad sli, ale odpuszczam bo wszystko smiga na jednej karciszce. Jakie masz brandy kart? Edytowane 21 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 chodzi ci o marke ? Gigabyte - planuje jeszcze 3cia - u mnie glownie do obliczen sluza karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Mam prośbę do osób mających zwodowane 580tki na blokach przeznaczonych na te karty - najlepiej EK. Pomacajcie paluchem przy obciążeniu okolice sekcji zasilającej. Jest ona ciepła, czy gorąca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...