Skocz do zawartości
cel1200

Seasonic 400W SS-400ET czy będzie ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam ModeCom MC-350 i chodzi bez problemu, ale jak zrobię porządne OC procesora i grafiki, zaczyna lekko bzyczeć, pisnąć też mu się zdarzy.

Przy dużym OC i dużym obciążeniu dość mocno się grzeje.

Czy Seasonic SS-400ET będzie ok do OC?

Nie pogardzi też quadem z OC?

tabliczka znamionowa wygląda nieźle, jest też certyfikat 80+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to porządna jednostka i powinna wytrzymać, nawet quada o ile nie masz jakiejś wypaśnej karty graf ... tylko patrz uważnie- nowe rewizje nie mają wtyczki PCI-E... co jest po prostu żałosne... a jak to oem z innymi wtyczkami też krucho

Najnowsze rev mają 80+ bronze.

Ew popatrz na Allegro jeden gość sprzedaje nie-oemowe wersje z porządnym okablowaniem i czarne po ok 100zł , ale niestety bez gwarancji... prądowo to samo-29A na 12V...inna wersja bez certyfikatu bronze, zwykłe 80+

bo jak rozumiem szukasz czegoś taniego w okolicach do 150zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie.

W przypadku zakupu 150zł to raczej max.

Póki co MC sprawuje się nieźle (non oc).

znalazłem też w okolicach 200zł zasilacze Hedy, niekiedy występujące pod marką Modecom Hedy.

Szukałem czegoś w sieci na ten temat, niewiele jednak znalazłem (dwie opinie na komputroniku, brak podanego configu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi