painkiller18 Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i niestety nie umiałem znaleźć podobnego postu więc zakładam nowy. Wczoraj kupiłem Sony Bravie. Chcąc podłaczyć telewizor do Pc użyłem zwykłego kabla d-sub(chyba tak sie nazywa) czyli standardowego do podlaczania kompa do monitora. Z obrazem jest okey jednak wogole nie ma dzwieku. Wiem ze potrzebuje jesze jakis kabel jednak nie wiem jaki. Cazytalem gdzeis ze przez kabel hdmi leci i dzwiek i obraz jednak nie mam zadnego przejscia w kompie zeby podlaczyc ten kabel. Prosze o odpowiedz jak dla debila poniewaz nie siedze w tym temacie i moge pewnych zeczy nie zrozumiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Po pierwsze łącząc kompa z TV przez d-sub nie osiągniesz natywnej rozdzielczości telewizora (jeśli masz full hd to będzie to brzydko wyglądać). Jeśli więc nie masz wyjścia HDMI w kompie polecam zakup kabla DVI->HDMI, bo mniemam że nie jest to przedpotopowy komp który złącza DVI nie posiada (w uproszczeniu DVI to to samo co HDMI tylko nie przesyła dźwięku, a wtyczka ma inny kształ). Dzięki temu osiągniesz dużo lepszą jakość obrazu. Chyba że jest to notebook, to tam jeśli brak HDMI zostaje faktycznie tylko D_SUB. Jeśli chodzi o dźwięk, najłatwiej zakupić kabel minijack->2xRCA (czyli minijack->chinch). Od strony kompa podpinasz pod wyjście głośnikowe (jasnozielone), a w TV wpinasz w wejście chinch. Edytowane 24 Września 2010 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Po pierwsze łącząc kompa z TV przez d-sub nie osiągniesz natywnej rozdzielczości telewizora To jakaś ułomnosc sony czy jak? Bo na tv paru innych producentów nie ma z tym zadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Ja podłączałem lapka oraz stacjonarkę przez d-sub do Sony z FullH i nie było mi pisane osiągnąć natywną :) Chociaż w sumie przez stacjonarkę osiągnąłem, ale z przeplotem więc to się nie liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Ciekawe, na samsungu, lg i philipsie 1920x1080 wchodziło bez problemu. Jak mi się uda to sprawdzę jutro jak się zachowa sony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodo Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 ja mam Sony bravie i normalnie przez vga leci full hd, ale dzwiek musisz podlaczyc kabelkiem jack - jack bo inaczej nie bedzie dzialac, tak jest rozwiazany interfejs w braviach, ze jak puszczasz przez "PC" kanał to dzwiek ciagnie tylko z jacka, innej opcji nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...