TM3K-BN&N Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 (edytowane) Witam. Zbieram informację na temat nowego benchu na hwb. Z tego co podejrzewam jest to czysty test gpu jednak zauważam gdzieniegdzie poważne róznice punktowe przy podobnie taktowanych kartach. Cos musi miec na to wpływ. A więc: które proce najlepsze to wiadomo bo aplikacja jest zapewne wielo wielowątkowa. pytanie tylko jak plasuje się owa przewaga obliczeniowa na lini: nikła >>> masakryczna system? xp vs win7 sposób puszczania testu - na hwb ukazał się starter dla dx9 i 11 z pliku exe razem z cpu, gpu-z zrobieniem screena no i validacją online. czy ma to jakiś wpływ na wynik? no i tweaki. coś sensownego do haven się znajdzie? Edytowane 28 Września 2010 przez tomekk600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Po 1. - Heaven :razz: popraw to, bo razi w ocy :razz: Puszczałem na szybko test na profilu Extreme przez tą ich aplikację, na konfigu złożonym z 980X@4,5 GHz oraz 4x 5870 (5970 + 2x 5870). Wynik bardzo słaby, bo tylko 2313 i gość z 2x 480 miał lepszy score. No i ludzie, którzy mięli podobny konfig, ale wyżej taktowanego procka, także przebijają mój wynik. Co do profilu Extreme (DX11): - Należy pamiętać, że włączona jest tessellacja, czyli karty oparte na GF100 oraz GT104 będą sobie tutaj lepiej radziły niż Radeony. - Z tego co zauważyłem, ustawiona jest chyba rozdzielczość 1280x1024, bo test leci w okienku, a ja mam rozdzielczość ekranu 1920x1080. W takim razie procek nie będzie się nudził ;) - Wymagany system W7 lub Vista z DX11 (podobno można ;) ) - Wątpię, że istnieją jakieś w pełni legalne tweaki do tego benchu. Jest on nowy, więc pewnie jeszcze "nie rozkminiony" ;) Gdyby @hwbot liczono za niego punkty to pewnie ludzie znaleźli by jakieś optymalki do tego. - Pamięć operacyjna pewnie ma znikomy wpływ na wynik (podobnie jak w innych testach 3D, nie licząc 3DM01 ;) ) Basic (DX9) nawet nie sprawdzałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Poprawione :D juz cię nie bedzie razić w ocy Szkoda że nie benchowałeś w dx9.. bo mam pewne problemy z tym benchem. Co mnie pchneło do napisania topicu: Sep Hwb Challenge mianowicie: mój score: tomekk600's 625.78 DX9 Marks Unigine Heaven - Basic Preset (DX9) run with GeForce GT 220 GDDR3 @ 975/650MHz na i7 920 @ 4,9 było 11 pkt wiecej i dwa pozostałe: ten myślę że prawdziwy: FtW's 680.64 DX9 Marks Unigine Heaven - Basic Preset (DX9) run with GeForce GT 220 GDDR3 @ 865/590.5MHz to na bank fake.taki wynik nie jest na tej karcie mozliwy. zobacz na taktowania cpu i gpu. pozatym wstawil zdjecie nie swojej platformy. trans am's 727.4 DX9 Marks Unigine Heaven - Basic Preset (DX9) run with GeForce GT 220 GDDR3 @ 813/832MHz Ogolnie rzecz biorąc walcze o złoty pucharek 2001/2003 dam rade zrobic ale haven moze popsuc wszystko. karta nie jest przekręcona. w standardzie robi jakieś 460pts Wiem wiem windows xp no ale sprawdzaliśmy równolegle z siódemką i bez większych zmian wykraczajacych za błąd pomiarowy czy dyspozycję karty. Edytowane 28 Września 2010 przez tomekk600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...