wąhol Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 witam chce kupić dysk twardy pod system i przechowywanie plików gier...jaki dysk mi polecicie szybki i bezawaryjny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Samsung F3 500GB HD502HJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 napisałem jaką pojemność bym chciał od 1-2TB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Samsung f3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 HD103SJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 a kiedy wychodzi F4?? a co powiecie o tym dysku WD10EARS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 F4 2TB 5400 rpm niby jest dostępny na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 jest w cenie 400zł Cechy Produktu Format 3,5 cali Pojemność 2000 GB Interfejs Serial ATA II Gwarancja 36 m-c Pamięć Cache 32mb Technologia przechowywania HDD Rodzina produktów Samsung Eco Green F4 Maksymany transfer zewnętrzny 300 MB/s Średni czas dostępu 8,9 ms Technologia S.M.A.R.T. Tak Waga 640 g Funkcja oszczędności energii Tak Technologia NCQ Tak odczuwalna jest cache 32 od 64?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Nie Samsung F4. - Forum PCLab.pl - Strona 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 (edytowane) to się nie opłaca zabrać F4!! znalazłem taki tani dysk 1,5TB HD154UI co powiecie?? chyba się skuszę na F4 2TB z przesyłką za 400zł...sprzedam te dyski i zostawię jeden... Edytowane 26 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 (edytowane) Odkopuję żeby nie zaczynać nowego tematu. Poszukuję dysku twardego i obudowy eSATA+USB do przechowywania zdjęć i filmów (BEZ systemu). 1) Jaka pojemność najbardziej się obecnie kalkuluje? Celuję tak jak autor tematu, od 1TB do 2TB. 2) Którą firmę/który konkretny model wybrać? 3) Jeśli chodzi o obudowy - kupiłem jakiś czas którąś wersję Mobito, jest coś lepszego o podobnych cenach? EDIT: Ze względu na Seagate zaostrza restrykcje serwisów gwarancyjnych - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne raczej żegnam się z firmą Seagate. Według skąpca wyboru raczej nie ma... Dyski twarde Samsung Western Digital 7200rpm 3,5 cala Wewnętrzny 1500 GB i więcej cena - Porównanie cen w sklepach Czyżby Samsung nie robił dysków 1,5 TB 7200RPM? Obecnym numerem 1 na liście jest chyba KR System - HDD CAVIAR 1,5 TB WD15EARS SATA II 64MB CACHE , jakieś propozycje alternatywne? Warto zmniejszać RPM do 5400 lub cache do 32MB? Edytowane 14 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Też jakiś czas temu szukałem dysku do archiwzacji.1,5TB bo najbardziej się opłacało.Polecali mi WD15EARS. Kupiłem nówkę - za cholerę nie mogłem zrobić formatu.. po 4 dniach prób okazało się że dysk ma padniętą elektronikę.Niestety odesłałem i zwrócili pieniądze ponieważ na stanie magazynowym nie mieli ich więcej. Poczekałem 2 tygodnie i kupiłem znów ten sam model.Od razu bez problemu format, wszystko ładnie pięknie cicho. Leży na nim 900GB danych od miesiąca i zero problemów. Wrócę jednak do jednej rzeczy z doświadczenia długoletniego z dyskami : Dyski albo padały mi na samym początku, a jak chodził dobrze to chodzi do dziś.Widać loteria, zresztą używam samych samsungów i WDków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Wybrałem 2x Samsung HD154UI + 2x kieszeń Welland ME-740J. Dyski się formatują, kieszenie będą w przyszłym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...