Adas37 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Witam Mam następujący problem z kompem po zmianie grafiki podczas grania komputer mi się wiesza. Najczęstszy BSOD to 0x0000004e. Podejrzewam że zasilacz jest za słaby. Konfiguracja sprzętu: Procesor: Pentium Dual Core E2160 @ 2,7 Ghz 1,4 V Płyta: Foxconn P-35AS RAM: 4x1 A-Data Vitesta Extreme Edition 800+ @ 1,0 Ghz 2,115 V Grafika: Gigabyte Ati Radeon HD4850 512Mb Zasilacz: Seasonic SS-401HT Dysk: Samsung SpinPoint T166 HD403LJ SATA 400 GB Dźwięk: Sound Blaster Live! 24-bit Dodatkowe rzeczy: Chłodzenie na procka jakiś colermaster, dodatkowy wiatrak 12 cm Podłączone do USB: czytnik kart, klawiatura Razer Lycoasa, Mysz, skaner, drukarka Poprzednią grafikę jaką miałem to GF 8600 Gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Odkręć RAMy, wypnij dwie kości - jeśli problem nie ustanie, sprawdź na innych pamięciach bądź na innym zasilaczu (a najlepiej na tym i tym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas37 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 (edytowane) Ram sprawdzałem z 2 miesiące temu memtestem i orthosem było wszystko ok Dodam jeszcze ze jak komp się wieszał to podświetlenie na klawiaturze mi gasło :/ Edytowane 26 Września 2010 przez Adas37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Czytaj uważnie - wypnij dwie kości i spróbuj różnych kombinacji. Płyty czasem dziwnie się zachowują, kiedy wszystkie cztery sloty są zajęte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 A może trywialnie: wyczyściłeś system ze starych sterowników i zainstalowałeś dedykowane dla nowej grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Zasilacz powinien dawać sobie radę bez problemów. W razie czego testowo zrezygnuj z OC, czyli nie tylko Ramy ale i procesor odkręć. I jak mówił zzizzy puść kompa z dwiema kośćmi i spróbuj pograć ignorując niższy FPS. Jak będzie OK to podkręć procka i ram jak miałeś nie wkładając tych co wyjąłeś i zobacz jak chodzą gry. Tak wogóle to stery od GeForca odinstalowałeś jakimś Driver Cleanerem? Bo jest zalecane przy zmianie z Nvidii na Ati i odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas37 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 A może trywialnie: wyczyściłeś system ze starych sterowników i zainstalowałeś dedykowane dla nowej grafy? Nie no bez przesady komp jest po formacie :wink::) Będę musiał pokombinować z Ramem tylko dziwne ze ze starą grafiką chodził bez problemu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...