Skocz do zawartości
Adas37

Problem z kompem podczas grania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem z kompem po zmianie grafiki podczas grania komputer mi się wiesza.

Najczęstszy BSOD to 0x0000004e. Podejrzewam że zasilacz jest za słaby.

Konfiguracja sprzętu:

Procesor: Pentium Dual Core E2160 @ 2,7 Ghz 1,4 V

Płyta: Foxconn P-35AS

RAM: 4x1 A-Data Vitesta Extreme Edition 800+ @ 1,0 Ghz 2,115 V

Grafika: Gigabyte Ati Radeon HD4850 512Mb

Zasilacz: Seasonic SS-401HT

Dysk: Samsung SpinPoint T166 HD403LJ SATA 400 GB

Dźwięk: Sound Blaster Live! 24-bit

Dodatkowe rzeczy: Chłodzenie na procka jakiś colermaster, dodatkowy wiatrak 12 cm

Podłączone do USB: czytnik kart, klawiatura Razer Lycoasa, Mysz, skaner, drukarka

Poprzednią grafikę jaką miałem to GF 8600 Gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz powinien dawać sobie radę bez problemów. W razie czego testowo zrezygnuj z OC, czyli nie tylko Ramy ale i procesor odkręć. I jak mówił zzizzy puść kompa z dwiema kośćmi i spróbuj pograć ignorując niższy FPS. Jak będzie OK to podkręć procka i ram jak miałeś nie wkładając tych co wyjąłeś i zobacz jak chodzą gry.

Tak wogóle to stery od GeForca odinstalowałeś jakimś Driver Cleanerem? Bo jest zalecane przy zmianie z Nvidii na Ati i odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może trywialnie: wyczyściłeś system ze starych sterowników i zainstalowałeś dedykowane dla nowej grafy?

Nie no bez przesady komp jest po formacie :wink::)

Będę musiał pokombinować z Ramem tylko dziwne ze ze starą grafiką chodził bez problemu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi