krzynek1 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Witam, przymierzam sie do kupna karty muzycznej, moja obecna plyta glowna ( asrock 870 extreme3 ) wprawdzie posiada swoja zintegrowana karte dzwiekowa, ale nie spelania ona do konca moich oczekiwan. Chodzi o to ze moj komputer jest polaczony z amplitunerem za pomoca kabla optycznego, po ktorym do tej pory przesylalem dzwiek z gier i filmow , muzyki . Wszystko jednym kablem, a to dzieki funkcji Dolby Digital Live!, ktora Realetk dodal do dzwiekowki. Po zmianie plyty glownej wystapil problem, bo o ile dzwiek dts/ac3 z filmow moge dalej przeslac jak dotychczas, tak gry mam tylko w stereo :( Pomyslalem wiec o zakupie zewnetrzne kartyj, ale czytajac to forum zdecydowalem sie wstepnie na karte: CREATIVE SB X-FI Xtreme GAMER do ktorej bede musial sie zaopatrzyc dodatkowo w Dolby Digital Live and DTS Connect Pack :/ myslalem tez o Xonarze DX , ale niektorzy narzekaja na trzaski, pierdy podczas korzystania z powyzszych dodatkow, wiec zrezygnowalem. Wielu uzytkownikow poleca korzystac z rownoczesnego polaczenia cyfrowego i analogowego (analog do gier, cyfra do filmow ) jesli jeszcze gra korzysta z EAX 5 to juz w ogole swietnie. Z checia bym i ja tak zrobil, ale w moim przypadku cena kabla jack-rca 5m w odpowiedniej jakosci bedzie zabojcza jak sadze. Czy dobrze wybralem karte ? Jesli jednak zdecydowalbym sie na podwojne polaczenie, jakich konkretnie kabli powinienem uzyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 zabójcza bo? - dobry kabel 5 metrów to jakies 30 pln...100 na 3...........prolink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 bo raz juz kupilem tani kabel 5m, ale svhs i byla porazka dopiero jak kupilem taki za ~ 100zl, jakosc byla swietna, wiec mysle ze podobnie sytuacja przedstawia sie w audio nie jestem za tym aby przeplacac, ale nie chcialbym kupic czegos niewlasciwego czy w kwestii wyboru karty i reszty masz cos do napisania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...