kazdazd Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Cześć, dzisiaj wsadziłem drugą kostkę ramu do komputera, lecz niedokładnie ją dopiąłem z jednej strony. Zaczeło syczeć, leciał dym, wyłączyłem go, lecz teraz nawet na innych ramach nie odpala. CZy zjarałem całe mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Nie ma sensu zastanawiać się co dokładnie uległo uszkodzeniu bo sam tego nie naprawisz, jeśli mobo jest na gwarancji to ją odeślij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Istnieje duże prawdopodobieństwo, że właśnie tak się stało- "krzywe" włożenie pamięci powoduje zwarcie sąsiednich pinów w gnieździe (napięcie z masą, itp). BTW- jaki zasilator napędza Twój konfig? W miarę możliwości sprawdź pozostałe elementy w innym kompie- proc, grafa, itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...