Skocz do zawartości
Trancvission

OCZ XTC SLI 2Gb & Geil Ultra 800 - współpraca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może ktoś pomoże, mobo z opisu, dzisiaj doszła jedna kostka OCZ z tematu, ponieważ druga z zestawu 2x2Gb jest walnięta i za chiny nie wstaje na def.

Z geil wycisnąłem trochę i ładnie się kręcą, ale nie wiem nic na temat OCZ, jakie napięcia ustawić w takiej konfiguracji & timingi.

Podczas rozruchu bios wyje 2x krótkie, co już mnie lekko irytuje. Problem parzystości pamięci (ami) czy jest to powód do niepokoju i czy tylko to może oznaczać ten sygnał? najbardziej chodzi mi o napięcia o geila się nie martwię bo na co dzień 2.3v~2.4v weteranki ciągną.. Teraz jako rodzeństwo chciałbym bezpieczniej się z nimi obchodzić (OCZ)

Dzięki za wszelkie Wasze porady, sugestie..

Edytowane przez Trancvission

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim mogą nie pracować w dualu więc wsadź do naprzemiennych slotów. Ustawiasz w biosie def i komp ma się odpalić, później kombinujesz z ustawieniami aż znajdziesz najlepsze. Oczom staraj się nie dawać więcej niż 2,2V, kiedyś kiedyś miałem taką parkę SLI 800 i nie lubiły większych napięć.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim mogą nie pracować w dualu więc wsadź do naprzemiennych slotów. Ustawiasz w biosie def i komp ma się odpalić, później kombinujesz z ustawieniami aż znajdziesz najlepsze.

Na def, bez problemu wstaje w trójcy. Zaraz rozdzielę tę parkę geili zobaczymy czy dalej się będzie krztusił. Odnośnie ustawień, o nie pytałem ; )

To samo w różnych konfiguracjach slotów. ;/

Edytowane przez Trancvission

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi