Trancvission Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Witam Może ktoś pomoże, mobo z opisu, dzisiaj doszła jedna kostka OCZ z tematu, ponieważ druga z zestawu 2x2Gb jest walnięta i za chiny nie wstaje na def. Z geil wycisnąłem trochę i ładnie się kręcą, ale nie wiem nic na temat OCZ, jakie napięcia ustawić w takiej konfiguracji & timingi. Podczas rozruchu bios wyje 2x krótkie, co już mnie lekko irytuje. Problem parzystości pamięci (ami) czy jest to powód do niepokoju i czy tylko to może oznaczać ten sygnał? najbardziej chodzi mi o napięcia o geila się nie martwię bo na co dzień 2.3v~2.4v weteranki ciągną.. Teraz jako rodzeństwo chciałbym bezpieczniej się z nimi obchodzić (OCZ) Dzięki za wszelkie Wasze porady, sugestie.. Edytowane 28 Września 2010 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Przede wszystkim mogą nie pracować w dualu więc wsadź do naprzemiennych slotów. Ustawiasz w biosie def i komp ma się odpalić, później kombinujesz z ustawieniami aż znajdziesz najlepsze. Oczom staraj się nie dawać więcej niż 2,2V, kiedyś kiedyś miałem taką parkę SLI 800 i nie lubiły większych napięć. Edytowane 28 Września 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Przede wszystkim mogą nie pracować w dualu więc wsadź do naprzemiennych slotów. Ustawiasz w biosie def i komp ma się odpalić, później kombinujesz z ustawieniami aż znajdziesz najlepsze. Na def, bez problemu wstaje w trójcy. Zaraz rozdzielę tę parkę geili zobaczymy czy dalej się będzie krztusił. Odnośnie ustawień, o nie pytałem ; ) To samo w różnych konfiguracjach slotów. ;/ Edytowane 28 Września 2010 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...