SzczYpior_n1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) No dobra. A powiedzcie jeszcze mi czy opłaca sie dokładać do wersji z 1GB ramu? Bo TA jest fajna i tania ale ma 512MB. Gram w 1680x1050 ale na obecnej 8800GT 512MB jakoś nie odczuwam braku ramu na karcie tylko jej po prostu juz mocy w niektórych gierkach brakuje. Podoba mi sie chłodzenie PowerColora, wiem że jest ciche i wydajne. Chciałem przeznaczyć 5 stówek na grafe a i tak wyjechałem poza budżet więc nie uśmiecha mi sie dokładać jeszcze 50zł do 1GB. Tylko sie zastanawiam ile strace na wydajności... :unsure: Edytowane 27 Lutego 2010 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Pisałem o tym strone wcześniej..czytasz w ogóle? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) Możliwości oc sapphire 5770 1gb na pcb 5750-> 970 dla gpu i 1350 dla pamięci, jak widać sapphire po prostu zmieniło tylko rdzeń( a może nawet nie?), pamięci takie same jak w 5750 :F Edytowane 27 Lutego 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzmot3 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Mam zamiar kupić HD5750 żeby była jak najtańsza , jaki model polecacie z 512MB mi styknie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 (edytowane) Możesz spokojnie brać Tą ;) Edytowane 1 Marca 2010 przez KamilGrzbiecik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) A co sądzicie o XFX 512mb? Cichy jest i kręci się dobrze? Są z nim jakieś większe problemy może? XFX ATI Radeon HD5750 512MB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-E (740/4800) No i jak to chłodzenie się spisuje bo na zdjęciu widać tylko obudowę od góry. Czy to jest to samo co rev 2 z 5770, czy jakaś imitacja? XFX ATI Radeon HD5750 512MB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-E (740/4800) Dla zainteresowanych: pierwszy 5770 poniżej 500zł w dobrym sklepie :) Edytowane 2 Marca 2010 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 A czy ktoś obcował z takim HISem? Chodzi mi o dokładnie takiego bo widziałem na necie pare wersji. Jak z głośnością takiego coolerka? Bo na necie ciężko coś znaleźć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Przecież to jest to samo chłodzenie co w V2 tylko odwrócone... Jest ciche i wydajne a samą konstrukcja przypomina zalman VF900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Przecież to jest to samo chłodzenie co w V2 tylko odwrócone... Jest ciche i wydajne a samą konstrukcja przypomina zalman VF900. A to na XFX powyżej też? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo35 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Tu jest test tego XFX http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=http://ht4u.net/reviews/2009/xfx_radeon_hd5750_512mb/&ei=NpqOS-L4II-04gaAkZX-DA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAcQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://ht4u.net/reviews/2009/xfx_radeon_hd5750_512mb/%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DU8X%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official Edytowane 3 Marca 2010 przez sebo35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Na oko radiator przypomina konstrukcje często stosowaną przez palita/gain'a. Po testach widać że to nic specjalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKszyh Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 A czy ktoś obcował z takim HISem? Chodzi mi o dokładnie takiego bo widziałem na necie pare wersji. Jak z głośnością takiego coolerka? Bo na necie ciężko coś znaleźć... Ja właśnie obcuje z takim i na głośność nie narzekam. Na Auto niesłyszlana, jak dasz na 100% to słychać i to bardzo ale nie ma potrzeby na takie ustawienia. Ogólnie graficzka spoko ! Dzisiaj odpaliłem wreszcie Battlefield: Bad Company 2 i wszystko śmiga na maksymalnych ustawieniach w rozdziałce 1280x1024 ( taki mam monitor ) z AAx2 ( pewno na wyższych wygładzaniach też pójdzie, ale nie sprawdzałem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Czy na 5750 można bez problemu założyć Accelero S1? I jak wygląda OC pamięci na sapphire 512mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamniol Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Witam. Jakie max napięcie na gpu toleruje ta grafika? Czy jest jakiś program którym mogę podnieść napięcie. Mam shaphire. Czy zostaje tylko edycja w RBE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Nie ma naprawdę sensu katować wyższym V wzrost wydjności jest bardzo mały. Vapor-x na stock osiągnoł 980/1400 przy zwiększonym V do 1.3 1040 gpu a wydajność minimalnie wzrosła,przepustowość pamięci już wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadGow Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Pytanie panowie do was czym podbijacie napięcia w kartach? W BIOS'ie jest blokada. MSI Afterburner nie działa ze wszystkimi egzemplarzami.Mój Asus śmiga na 1050/5400 bez zająknięcia przy V 1.2 ( SmartDoctor ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 ja mam trochę inne pytanie posiadam radka hd 5750 z his-a 1GB icooler IV oraz płytę główną Gigabyte GA-M61PM-S2 nVidia GeForce 6100 za Chiny Ludowe nie chce na tym śmigać . Co może być problemem . Reszta konfigu zasilka chieftec 550w . Objaw jest taki że włącza się chodzą tylko dyski twarde tak jak by miał za mało mocy . Nie ma standardowego piknięcia przy starcie kompa . Powód brak wsparcia dla pciexpress 2.1 (może pomógł by najnowszy bios) dodam że na innej zasiłce be quiet tak samo reaguje . Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Może płyta coś nie chce się "dogadać" z nowa grafą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Zastanawiam się jeszcze co lepiej wziąć, 5750 1GB czy 5770 512mb? Rozdzielczość 1680*1050. Jak się da włączę wszystko na full. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamniol Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Zastanawiam się jeszcze co lepiej wziąć, 5750 1GB czy 5770 512mb? Rozdzielczość 1680*1050. Jak się da włączę wszystko na full. tu masz 5770 w cenie 5750. Sam tu kupowałem i jestem zadowolony. Masz Powercolor w bardzo dobrej cenie i w dobrej shaphire. Mimo że napisane że kart nie ma, to są na stanie bo dowiadywałem się dla znajomego. sklep internetowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 tu masz 5770 w cenie 5750. Sam tu kupowałem i jestem zadowolony. Masz Powercolor w bardzo dobrej cenie i w dobrej shaphire. Mimo że napisane że kart nie ma, to są na stanie bo dowiadywałem się dla znajomego. sklep internetowy Znam ten sklep, kupowałem tam, ale ostatnio stwierdziłem, ze pamięci, które do tej pory na athlonie nudziły się na 800 nie potrafią zrobić stabilnie 1066 cl5 a jako takie są tam sprzedawane. Płytę tez u nich kupowałem. Co więcej pamięci dotarły do mnie otwarte, czyli mogły być testowane. Z innego źródła wiem, że sklep selekcjonuje części i lepsze sprzedaje drożej. Podsumowując, fajna cena za 1gb powercolora ale wybiorę w sklepie który nie otwiera pudełek. A przy okazji jak OC tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Jak kupowałeś 1066 które nie działają tak jak powinny to się oddaje na gwarancje a nie snuje teorie o otwieraniu pudełek :) Nawet gdyby Twoje były testowane to i tak muszą działać na 1066 bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Jak kupowałeś 1066 które nie działają tak jak powinny to się oddaje na gwarancje a nie snuje teorie o otwieraniu pudełek :) Nawet gdyby Twoje były testowane to i tak muszą działać na 1066 bez problemu... No i masz ze trzy albo cztery tygodnie bez kopa ;) no i koszty wysyłki i tak po mojej stronie. Jak by sklep był w Warszawie to bym odniósł, a wysyłać mi się nie chce po prostu. Działają teraz jako 800 cl4 i w sumie niech będzie, może jeszcze poćwiczę z HT [V]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 No to już zależy od sklepu jak załatwia gwarancje. Zresztą kurier zawiezie na drugi dzień, więc różnica pomiędzy zanieś do sklepu a wyślij to tylko 24h! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Ostatecznie kupiłem Powercolora 5770 512mb za 493zł. Bez OC wychodzi tak, później porobię testy z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Daj znać jak z głośnością karcioszki. Zarówno w 2D jak i 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Daj znać jak z głośnością karcioszki. Zarówno w 2D jak i 3D. Mam dobrze wyciszony komp i w 2d kartę leciutko słychać przy otwartej obudowie a w 3d już trochę szumi ale nie jest do dokuczliwy hałas. zobaczymy później po zamknięciu budy ;) Ogólnie na głośność nie narzekam, a mam dość duże wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 No ja też mam kompa dosyć wyciszonego (maty wygłuszające) szukam wlaśnie nowej grafiki do 500pln w której bym już nie musial wymieniać chlodzenia. Oczywiście grafika do tej ceny jak najwydajniejsza chociaż do mojej rozdzialki 1440x900 to i moze 5750 wystarczy. W jakiej pracujesz rozdzielczości ( chodzi mi głownie o gry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 1680*1050 teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Mi 5770 starcza do większości gier w 1680x1050 więc zapewne 5750 starczy spokojnie do 1440x900 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...