wwf123 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Ja na karcie Powercolor 5770 1Gb która wygląda w ten sposób zrobiłem takty 940/1400, gry chodzą ok, 3dmarki przechodzą testy. Wynik takiej karty to 10720pkt. Jest to chyba wynik na poziomie nie kręconego 4890. I teraz pytanie. O ile można podnieś napięcie na tym rdzeniu żeby było bezpiecznie w programie od MSI. Czy jak bym się zaopatrzył w jakieś radiatory na pmięci to dało by się coś więcej wycisnąć. Już sam nie wiem 960/1350 i dostałem taki wynik http://img64.imageshack.us/img64/44/9601350y.jpg wyrażnie widać że karcie brakuje voltów bo przy 950/1400 mam zwiechę a tu trochę obniżyłem pamięci podniosłem rdzeń i wynik dużo wyższy niż 940/1400. Edytowane 1 Maja 2010 przez wwf123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Napięcie daj spokojnie z przedziału 1,174-1,200V. Testuj czy nie ma błędów w OCCT. Pamiętaj o korekcji błędów przy kręceniu pamięci GDDR5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oooszasty Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Zamierzam kupić sobie MSI HD 5770 1gb HAWK z chłodzeniem TwinFrozr II. Czy to dobry wybór? Może mi ktoś coś o niej powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 MSI R5770 HAWK review Wszystko rozbija się o cenę. IMO brałbym najtańszego referenta ver.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oooszasty Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Hmm a czy w ogóle opłaca się dopłacać do HD 5770 z gtsa 250? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Jaka reszta cfg i jaki monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oooszasty Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 A X2 @ 3ghz, 3gb ram, monitor 22" (1680x1050). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Ten twój GTS250 ile ma pamięci. Generalnie odmian z różnym taktowaniem jest całą masa, a różnice potrafią być znaczące. 5770 jest sporo szybszy, ale różnicę może skonsumować twój słaby procek. ja bym na twoim miejscu odkładał kasę na większy upgrade kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oooszasty Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Teraz mam HD 3850. Postawiłem na HD 5770 1gb Hawk jednak bo mam zasilacz 400w. A przy upgrage wymienię sobie tylko CPU+MOBO+PSU+RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Kupiłeś już ? jesli tak to gdzie Edytowane 3 Maja 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Bawię 5770 referentem , niestety temp zabija oc. Podniesienie vgpu z 1.125v do 1.149v daje to 1ghz , ale później to już napięcie nic kompletnie nie daje. Pamięci nieźle lecą 1490mhz , ale tej karcie zajebiście brakuje przepustowości , a może raczej timingi za mocno obluzowane na tych pamięciach. Oc pamięci daje więcej jak oc gpu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwf123 Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 sideband też tak myślałem ale jak zrobiłem testy to 940/1400 jest słabsze niż 960/1350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Widzę wyraźnie 850/1490 vs 1000/1490 tyle samo fps , tej karcie brakuje niesamowicie przepustowości. Pamięci max 1520mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 tej karcie brakuje niesamowicie przepustowości. ATi 5770 Bottleneck Investigation | AlienBabelTech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Mam problem z ATI Tray Tools 1.6. Tak więc zapisuję trzy profile. Nakazuję ustawiać profil 147/460 na start i 850/1200 na 3d a profil OC włączam ręcznie. Wszystko działa nawet, ale nie działa włączanie automatyczne ręcznego sterowania prędkością wentylatorka. Obrazek 1/ po ustawieniu ręcznym,obrazek 2/ wyjściu z 3d i po starcie systemu: Trochę to uciążliwe :( Mogę go ustawić na manual i działa do czasu włączenia aplikacji 3d i po wyjściu z niej znów mamy automatyczne dostrajanie. Tak samo po włączeniu komputera na początku mamy automat. Jak zapisać manual w ustawieniach? Edytowane 6 Maja 2010 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 ATi 5770 Bottleneck Investigation | AlienBabelTech Fajnie ale w artykule obniżają takty gpu i mem, a gpu w 5770 przy 950-1000mhz rozwija skrzydła i wtedy brakuje jej sporo przepustowości (128bit trzeba 2x bardziej podgonić niż 256) a z tego co widać na forum 1400-1500mhz to za mało. Na standardowych taktach gpu przepustowości jest akurat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 ATi 5770 Bottleneck Investigation | AlienBabelTech Nie pokazuj tych głupot , skoro co innego u siebie widzę. Gpu nudzi się i tyle na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Dobra problem rozwiązany. ATT 1.6.9.1486 usuwa ten problem z nie zapamiętującymi się ustawieniami wentylatora, miałem starą wersję. Ale za to wprowadza nowy błąd. Polegający na tym, że podczas ustawiania zegara pamięci karty mnoży sam ustawienia przez dwa. Robi przy tym niemało zamieszania. Jeżeli chcę na przykład aby ustawienia wyniosły efektywnie 1200*4 to muszę ustawić na 600, suwak sam przeskoczy na 1200 a w widoku tray pokaże się wskazówka, że karta jest ustawiona na 2400 mimo, że taktowanie ddr5 jest 4800 :D No mniejsza z tym, obejść się da. Faktyczne taktowanie sprawdzałem na GPUZ. Edytowane 10 Maja 2010 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mnietos Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 qwertypl możesz się nie zastanawiać i brać tą kartę ASUS HD5770 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaction Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Witam ! Zamówiłem radeona 5770 od MSI, lecz nie znalazłem żadnych opinii co do tego modelu. Czy to chłodzenie jest dobre? Nie wiem czy nie popełniłem błędu biorąc ten model. Niech wypowie się ktoś go posiada. Link do modelu : http://s2.alejka.pl/i2/p/45/15/cf7b70ec057b4_0_b.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Nie widziałem tej karty na żywo, ale nie widzę powodu dla którego miałaby być złym pomysłem. MSI to dobra firma, a chłodzenie wygląda ok. Edytowane 10 Maja 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaction Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Witam! Zakupiłem karte Ati radeon 5770 od MSI. I mam z nią pewien problem otóż karta graficzna w windowsie gdy nic nie robie ma okolo 50 % ;/ Jak moge ją zmniejszyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Chcesz zmniejszyć kartę graficzną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaction Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Przepraszam przejęzyczyłem się chodziło mi o zmniejszenie temp bo w windowsie jest 50 stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Taka temperatura to nie problem. Możesz ustawić wyższe obroty wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaction Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 A czy normalnym jest to że zaraz po wlączeniu karta ma około 50 stopni ? Mam ją dopiero kilka godzin i jeszcze nie testowałem w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 50 zaraz po włączeniu? Hmm, trochę sporo, ale sprawdź pod obciążeniem ile jest. Jak będzie bardzo dużo i szybko rosło, to coś z chłodzeniem jest nie teges. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Powiedzcie mi która z tych dwóch kart jest lepsza? GIGABYTE GV-R577D5-1GD-B (Rev. 1.0) | Karty graficzne - Specyfikacja GIGABYTE GV-R577UD-1GD | Karty graficzne - Specyfikacja Bo ja nie potrafię znaleźć żadnych jasnych różnic. Jak na razie mam jakieś plusy na rzecz drugiej wersji, cytat z jakiegoś testu: "Another factor in the Ultra Durable product line is the use of higher quality components which typically consist of Solid Japanese Capacitors and Ferrite Core Metal Chokes" Czyli, że są lepsze kondensatory i ferrytowe coś tam co jak mniemam może mieć znaczenie przy OC. W specyfikacji na stronce GB druga drafa ma obsługę PCIE 2.1 (wiem, że szału w wydajności to nie zrobi, ale zawsze coś xD) Z drugiej strony jeśli GV-R577UD-1GDmiała by być lepsza to czemu ma tylko jedno złącze CF i jest z tego co zauważyłem tańsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrade Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Witam, mam problem z GTA 4 - Episodes from Liberty City, karta nagle zwalnia z 40-50 fps do 8-12 fps, sterowniki ti8703_WinXP32.zip. Na jakich sterownikach gracie ? Pozdrawiam. Edytowane 16 Maja 2010 przez xtrade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 10.4a Preview http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATI-Catalyst-10-4-a-Hotfix.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...