rafa Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 A czym sprawdzasz te zmiany fps? Moja rada spróbuj test GPU w OCCT. Tam na bieżąco oglądasz wyświetlaną ilość fps, z każdym MHz (powiedzmy jakimś małym krokiem 5-10) da się zauważyć różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKszyh Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 A czym sprawdzasz te zmiany fps? Moja rada spróbuj test GPU w OCCT. Tam na bieżąco oglądasz wyświetlaną ilość fps, z każdym MHz (powiedzmy jakimś małym krokiem 5-10) da się zauważyć różnice.sprawdzam w 3dmark06, ale zrobię tak jak radzisz. thx ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPayneKrak Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam mam pewien problem z moim ATI Radeon Saphire 5750 vaporx i wiem że nie jestem odosobnionym przypadkiem z zagranicznych forów. Otóż mam dobry zasilacz Tagan core i5 płyte asus dobre pamięci wcześniej miałem też saphire 4770, otóż podczas pracy na pulpicie windows 7 64bit co jakiś czas nie często czasem przez cały dzień a czasem w odstępie paru minut ekran mi się zaśmieca czarnieje wyłącza i pokazuje się po sekundzie znowu i wyskakuje odpowiedź że sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność. Mam wszystkie najnowsze stery bios do płyty próbowałem ze starymi i nowymi sterownikami i nie pomogło. Czy ktoś spotkał się? jest w stanie pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Grafa ma za małe napięcie ustawione w 2d, jak i czym to niech koledzy napiszą bo ja już jakiś czas tylko na laptopie siedzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPayneKrak Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 już rozwiązałem problem to znaczy częściowo, wystarczy stworzyć profil a catalystach i ręcznie zmienić parametry w pliku profilu tylko nie wiem właśnie czy za niskie takty pamięci czy procka czy też właśnie za mało V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKszyh Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Wracając do mojego problemu, to sprawdziłem podkręcanie na standartowych ustawieniach CPU przy wykorzystaniu OCCT. Efekt ? Ten sam :( z karty za nic nie mogę wycisnąć nic więcej. Próby podkręcania kończą się spadkiem wydajności. Amen :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 No to może być pierwszy w historii egzemplarz już fabrycznie ustawiony na max. Możesz mieć pecha :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKszyh Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 No to może być pierwszy w historii egzemplarz już fabrycznie ustawiony na max. Możesz mieć pecha :(Nikt nie ma podobnej karty na podobnej płycie głównej i z podobnym prockiem ? To by rozwiało wszelkie wątpliwości. Może za słaby proc ? Może port PCI-E w wersji 1.0. ? Może za słaby RAM ? Za dużo tego "może" dlatego przydałaby się wypowiedź kogoś z podobnym konfigiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 PCI-e 1.0 możesz wykluczyć. Odpalaj Vantage (bez testów CPU bo szkoda czasu), albo Furmarka w benchmarku na fullscreenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Nikt nie ma podobnej karty na podobnej płycie głównej i z podobnym prockiem ? To by rozwiało wszelkie wątpliwości. Może za słaby proc ? Może port PCI-E w wersji 1.0. ? Może za słaby RAM ? Za dużo tego "może" dlatego przydałaby się wypowiedź kogoś z podobnym konfigiem.A może ty masz znajomego gdzie mógł byś przetestować w innym konfigu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Nikt nie ma podobnej karty na podobnej płycie głównej i z podobnym prockiem ? To by rozwiało wszelkie wątpliwości. Może za słaby proc ? Może port PCI-E w wersji 1.0. ? Może za słaby RAM ? Za dużo tego "może" dlatego przydałaby się wypowiedź kogoś z podobnym konfigiem.Eee to nie ma związku z możliwościami OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Nikt nie ma podobnej karty na podobnej płycie głównej i z podobnym prockiem ? To by rozwiało wszelkie wątpliwości. Może za słaby proc ? Może port PCI-E w wersji 1.0. ? Może za słaby RAM ? Za dużo tego "może" dlatego przydałaby się wypowiedź kogoś z podobnym konfigiem. IMO Proc Cię ogranicza podnieś jego takty i sprawdź czy wynik jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKszyh Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 IMO Proc Cię ogranicza podnieś jego takty i sprawdź czy wynik jest lepszy.Podnieś takty procka? A to dobre :lol2: !!! Patrz co mam w sygnaturze... Więcej sie nie da :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 IMO Proc Cię ogranicza podnieś jego takty i sprawdź czy wynik jest lepszy.Co ty za baje opowiadasz??? Procek może być na default a OC karty i tak będzie zwiększało wydajność 3D! Zapotrzebowanie na moc procesora w grach to zupełnie co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) EDIT: sorry, nie ten wątek Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Podnieś takty procka? A to dobre :lol2: !!! Patrz co mam w sygnaturze... Więcej sie nie da :(Mój do testów latał 3,6Ghz więc pomęcz go trochę Może przeżyje jednego smarka Co ty za baje opowiadasz??? Procek może być na default a OC karty i tak będzie zwiększało wydajność 3D! Zapotrzebowanie na moc procesora w grach to zupełnie co innego. Mchu i paproci. Z tego co wywnioskowałem z tesktu to testował tylko samarkeim 06(który jednak woli chyba lepsze proce) pozatym aby mieć te 13600 to rdzeń ma ok 900(hwbot). I chyba kolega napisał że wyniki szły w górę a potem stop... Edytowane 30 Stycznia 2010 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Wtrącę się Wam w konwersację :P. 5770 których producentów są najsensowniejsze? Z tego co sam wnioskuje z tego co wyczytałem to szukałbym raczej Vapor-X od Sapphire, na co jeszcze zwracać uwagę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Mchu i paproci. Z tego co wywnioskowałem z tesktu to testował tylko samarkeim 06(który jednak woli chyba lepsze proce) pozatym aby mieć te 13600 to rdzeń ma ok 900(hwbot). I chyba kolega napisał że wyniki szły w górę a potem stop... Ja wnioskuje bardziej że chodzi mu o wzrost fps a nie liczby pkt w smarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berger6630 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Czy ktoś miał do czynienia z tą kartą ? Głownie interesuje mnie głośność chłodzenia. A chłodzenie tej karty czy jest ciche ? ja mam tego GIGABYTA i chłodzenia prawie wogóle nie słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPayneKrak Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 problem z notorycznym wieszaniem się karty 5750 pod win 7 x64 udało mi się rozwiązać, podniosłem nie co taktowanie rdzenia, pamięci oraz zasilanie rdzenia, ale teraz mam inny problem, czy ktoś wie jak zmusić karte/sterowniki żeby monitor nie tylko udawał że jest w trybie standby (ekran czernieje) co z tego skoro matryca jest dalej podświetlana, przypuszczam że to wina sterowników ale może ktoś już rozwiązał ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 jakie macie temperatury podczas przeglądania neta ? np. 2-godzinne surfowanie po necie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 32C BTW dziś zabawiłem się Auto-Tune w Overdrive i bardzo optymistycznie zegary pamięci zostały ustawione na 1435MHz. Oczywiście nijak to się ma do stabilności. Drugi gametest z marka06 już się nie włączył xD. Generalnie drażni mnie ta korekcja błędów w GDDR5 bo ciężko trafić w faktyczne maximum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 (edytowane) na takiej karcie w idle mam 42*C ,to norma ? I co moga znaczyć takie niebieskie kropki migające ,taki jakby szum pojawiający się raz na godzinę. Dokładnie się przyjrzeć trzeba . Edytowane 3 Lutego 2010 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 ja mam 5770 od club3d i nie powiem ale wicher od AC troche wyje. jak siedze w windzie zmniejszam w ccc prędkość do 20% i wtedy mam 42 stopnie. kręcić jeszcze nie kręciłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 5750 IceQ+ i po przesiadce ze zwodowanego GTX 260 same pozytywy: ciszej (dwa wentylatory w budzie zamiast czterech, no i pompka nie buczy), grafa jest mniejsza, chłodniejsza, a słabszej wydajności (?) nie odczuwam, choć ostatnio mało czasu na granie. Chłodzenie wybrałem raczej z ciekawości i miało iść do wymiany, ale jest zaskakująco dobre i zostanie. Dołożę tylko radiatorki na pamięci na grzbiecie, te od spodu mają thermopady. OC za pierwszym podejściem 850/1375 (cała noc 3DM06), dziś po pracy powalczę o więcej. Temperatury na pulpicie 39°C, w WoW 61°C, wentyl 35%. Polecam dla wyciszających i mniej grających. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzmot3 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 A czy są karty 5750 z 4 kostkami pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) no to teraz pare dni i jazda bez ściemy no ciekawe jak wypadnie do 4870/90 i gtx260 Edytowane 5 Lutego 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ten radiator pod spodem to mi się kojarzy jakoś dziwnie z boxem intela ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Ten radiator pod spodem to mi się kojarzy jakoś dziwnie z boxem intela ;Pradiator to można przeżyć,ale błędów sterownika już nie A to ciekawostka :o AA4x Anizo 4x w reszcie ustawień jest OK,AA powoduje błąd w DX11. to nie jedyny tytuł który sprawia problem z DX11,choć w tym teście losowa za którym razem jak zmieniasz rozdzielczość bez wyłączania programu. Edytowane 6 Lutego 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 radiator to można przeżyć,ale błędów sterownika już nie A to ciekawostka :o AA4x Anizo 4x w reszcie ustawień jest OK,AA powoduje błąd w DX11. to nie jedyny tytuł który sprawia problem z DX11,choć w tym teście losowa za którym razem jak zmieniasz rozdzielczość bez wyłączania programu. Niestety zawsze ATI miało problem ze sterami i widać dalej idealnie nie jest. Ale konkurencja w DX11 raczej nie jest lepsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...