Skocz do zawartości
kaza.zajaczkowski

[PROBLEM] Bezprzewodowe słuchawki a sieć WiFi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zawsze marzyłem o bezprzewodowych słuchawkach.

Ostatnimi czasy zakupiłem sobie model Sennheiser RS 170:

Sennheiser Worldwide - digital wireless headphone RS 170 - dynamic bass, surround stereo sound - Private Audio

Mniej więcej od momentu podłączenia słuchawek zauważyłem pewien problem.

Laptop zrywa bezprzewodowe połączenie z internetem co poprzedzane jest przeciążeniem łącza,

cała akcja [monstrualne przeciążenie, zerwanie połączenia, ponowne nawiązanie połączenia] trwa ok. 2-3min

jednak po chwili historia zatacza koło.

Jestem pospolitym użytkownikiem livebox-a TP, korzystam z laptopa ASUS G71 z aktualnymi sterownikami do karty sieciowej.

Szukając rozwiązania wchodziłem na konfigurację usługi i zmieniałem kanały na których nadaje livebox,

jednak nie było widać efektu.

Moje pytanie brzmi, czy to możliwe, że system Kleer działający na częstotliwościach od 2.4 do 2.48 GHz

jest w stanie zakłócać pracę sieci WiFi? Jeżeli tak, to czy istnieje jakieś rozwiązanie, bym

mógł korzystać ze słuchawek bez obaw o utratę połączenia między laptopem a routerem?

Edytowane przez kaza.zajaczkowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi