Hubert Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Dnia 29 maja br. odszedl z "rodziny" Tweak.pl szanowny Brat LG 52x i jego siostra LG 16x/10x/40x caly incydent wygladal tak:siedzem se normalnie i se gram se normalnie:) nagle BUM! korki wywalilo :? norma, czasami jakies schizy sa;) wlaczam korki,kompa i...wszystko oprocz CD i CDRW chodzi!hmmmmm....mysle-Pefnie sie naprawi :twisted: <-zdanie znawcy komputerowgo :lol: 8O :lol: 8O 8) tak sobie wylaczam kompa, wlaczam i niccccccc.... 8O CDROM zadnej aktywnmosci a CDRW tylko sie rusza, bez czytania:(Winda i BIOS go wykrywaja i tile :roll: cala reszta kompa chodzi;) od razu mufie,ze listwy nie mam :evil: :evil: skad ja mam wziac na nia kase?! mieliscie cos takiego lub cos w tym stylu? PS. juz dwie zasilki sie poszly kichac z powodu przepiecia w sieci; zadne kabelki zwarcia nie zrobily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 A nie byłoby taniej kupić najprostszego UPS-a ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniu;) Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Moje kondolencje :( Ale masz CD-ka od Giedulca:) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 No o jak ups'a to polecamni ekupwanie jakichs 700va tyl; jakieś mniejsze za to dobre. Ups ever'a z serii net tej starszej. Jest boski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 heheh witaj bieniu! Giedulca cdromek cos szwankje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 a mi przez elektrownie komp sie spalil..... :cry: :cry: :cry: :cry: byl to duron 800,Soltek Sl75kav,GF2MX400,cdek,fdd,zasilka :[ a c.h.u.j.e kasy nie oddali :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 lacze sie w bolu... mnie rowniez wydatki nie omina . Dopadla mnie jakas czarna seria :( 1. po burzy (1-2 tyg w tyl ) 2x sieciowka... 2. 2 dni potem g2mx - dlugo meczony... az wyzional kondensatorka 3. 1 dzien potem ( !! )zasilacz dostal przebicia i pociagnal za soba 2 sigejty 40 tki... to najbardziej zabolalo Obecnie pociskam na 1.2 gb i ati 4mb na PCI i cioram w pasjansa ;D pzdr ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 pare dni temu kumplowi poszedl monitor i zasilka przez burze, ciekawe czy mu wymienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 z tego co zauwazyem to sa miejsca gdzie u kogos czesto cos walnie a u innych nigdy nic, jezeli raz ci cos walnelo... niewykluczone ze jeszcze ktoregos dnia cos walnie - polecam wtedy kupienie dobrej listwy filtrujacej (niektore z nizszyvh polek zamist blokowac to jeszcze wzmocnia sygnal pewnej czest. a to jest przeciez niechciane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 U mnie przez burze, a dokładniej piorun ktory jeb** w drzewo obok lini wyskokiego napięcia spalił się: TV, wierza zaczeła się pier*** do naprawy, wideo :| i u kuzyna tez wideo, :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Ja kiedyś przez brak listwy spaliłem 2 płyty główne SOYO, jeszcze pod Pentium MMX :( Na szczęście miałem gwarancję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Bez uarazy, ale z tego co wiem to UPS chroni przed zanikem prądu i ewentualnie filtruje i delikatnie wygładza napięcie, ALE PRZED PRZEPIĘCIAMI NIE CHRONI!!!!!!!!!!!! no chyba że jest Line-interactive, ale takie są droższe i to jest inna bajka. Mi się w grudniu cały komp wyjarał, mimo 2. Acarów. Na przepięcia i wszystkie możliwe anomalia sieciowe są tylko 3 zabezpieczenia: 1. Specjalny moduł antyprzepięciowy do ochrony elekrtoniki ( w skrzynce z bezpiecznikami zapadkowymi (eskami)) ale kosztuje koło tauzena. 2. UPS Line-Interactive 700VA ~500-700zł 3. Filtr aktywny (bez podtrzymania) np.: APC Line-R -chroni przed wszystkim poza zanikem prądu :) 400zł. I tak sprawa wygląda. Proponuję w jedną z powyższych żeczy zainwestować, bo prędzej czy później coś takiego może przydażyć się każdemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniu;) Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Mówisz, że szwankuje??? A co? chcesz jechać na 3,5''??? :lol: A nagrywarę się jeszcze da odzyskać!! Już poprzylutowywałem trochę kabli j nagrywa już taśmy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Bez uarazy, ale z tego co wiem to UPS chroni przed zanikem prądu i ewentualnie filtruje i delikatnie wygładza napięcie, ALE PRZED PRZEPIĘCIAMI NIE CHRONI!!!!!!!!!!!! no chyba że jest Line-interactive, ale takie są droższe i to jest inna bajka. Mi się w grudniu cały komp wyjarał, mimo 2. Acarów. Na przepięcia i wszystkie możliwe anomalia sieciowe są tylko 3 zabezpieczenia: 1. Specjalny moduł antyprzepięciowy do ochrony elekrtoniki ( w skrzynce z bezpiecznikami zapadkowymi (eskami)) ale kosztuje koło tauzena. 2. UPS Line-Interactive 700VA ~500-700zł 3. Filtr aktywny (bez podtrzymania) np.: APC Line-R -chroni przed wszystkim poza zanikem prądu :) 400zł. I tak sprawa wygląda. Dziwne ale w moim UPS'ie w instrukcji pisze ze zakres napiec tolerowanych jest od 180-260V wiec jak bedzie przepiecie i pojdzie 380V na linie to przelaczy sie na zasilanie z bateri. :P Ma tez odczyt czestotliwosci a to wcale nie jest jakis tam super nowoczesny UPS. Proponuję w jedną z powyższych żeczy zainwestować, bo prędzej czy później coś takiego może przydażyć się każdemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...