Cheed Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) Potrzebny laptop dla dziewczyny. Nie będzie grała, ma działać internet, filmy, powinien mieć kamerkę internetową, czytnik kart pamięci, WIFI no i nie zamulać na Windowsie 7. Cena do 2000 zł, ale może być mniej (wiadomo dojdzie myszka, torba itp). Teraz w Media Markt jest coś takiego za 1700 zł. Notebook HP CQ61-400Ew Media Markt Compaq Presario CQ61-400EW Pytanie czy warto? 320GB to rozsądne minimum na dysk, 3GB ramu powinny radzić sobie z Windowsem i filmami, procesor niby Intel Pentium, ale w testach lepszy od mojego C2D E4300. Coś co mnie niepokoi to roczna gwarancja na niego, ale może to jest standardem dla laptopów w tej cenie? W MM jest też coś takiego http://www.mediamarkt.pl/katowice/produkty/hardware/komputery-przenosne/notebooki/np-r540-js03pl za 2000 zł, ale nie wiem czy jest sens dopłacać do lepszego procesora i karty graficznej dla dziewczyny która kompletnie nie gra? Pozostaje tylko ta gwarancja... Ewentualnie co polecacie w tej cenie? Dzięki z góry! Edytowane 30 Września 2010 przez Cheed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 jak nie robi nic szczególnie wymagającego, tylko filmy, net, office, nuta to ten Compaq starczy spokojnie (choć kiedyś je na alledrogo na promocji widziałem za ~1500 ale chyba z prockiem T3300). Także ja bym nie dopłacał. A za te 300 coś jej kupił, albo sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheed Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Dzięki za odpowiedź :) Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie, to chętnie wysłucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...