Skocz do zawartości
Cheed

Laptop dla dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebny laptop dla dziewczyny. Nie będzie grała, ma działać internet, filmy, powinien mieć kamerkę internetową, czytnik kart pamięci, WIFI no i nie zamulać na Windowsie 7. Cena do 2000 zł, ale może być mniej (wiadomo dojdzie myszka, torba itp).

Teraz w Media Markt jest coś takiego za 1700 zł.

Notebook HP CQ61-400Ew Media Markt

Compaq Presario CQ61-400EW

Pytanie czy warto? 320GB to rozsądne minimum na dysk, 3GB ramu powinny radzić sobie z Windowsem i filmami, procesor niby Intel Pentium, ale w testach lepszy od mojego C2D E4300. Coś co mnie niepokoi to roczna gwarancja na niego, ale może to jest standardem dla laptopów w tej cenie?

W MM jest też coś takiego http://www.mediamarkt.pl/katowice/produkty/hardware/komputery-przenosne/notebooki/np-r540-js03pl za 2000 zł, ale nie wiem czy jest sens dopłacać do lepszego procesora i karty graficznej dla dziewczyny która kompletnie nie gra? Pozostaje tylko ta gwarancja...

Ewentualnie co polecacie w tej cenie? Dzięki z góry!

Edytowane przez Cheed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie robi nic szczególnie wymagającego, tylko filmy, net, office, nuta to ten Compaq starczy spokojnie (choć kiedyś je na alledrogo na promocji widziałem za ~1500 ale chyba z prockiem T3300).

Także ja bym nie dopłacał. A za te 300 coś jej kupił, albo sobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi