Enjama Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Witam Mam ten router już jakis czas i nie wiem na jakim trybie synchronizuje mi się linie adsl, adsl2+ a może jeszcze coś innego. Również nie widzę nigdzie informacji jaki mam tryb fast czy interleaved. Podobno na sofcie alternatywnym można to sprawdzić ? Jeśli tak to który mam wgrać plik bo jest ich kilka DGN2000_V1.1.8.0_DGTeam_1018_eng_adsldrv023b.img DGN2000_V1.1.8.0_DGTeam_1018_eng_adsldrv023o.img DGN2000_V1.1.8.0_DGTeam_1018_eng_adsldrv026.img Który wgrać i czy jest to bezpieczne ? testował je ktoś i czy są tam te opcje o które pytałem wyżej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumin027 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Ja wgrałem ten: DGN2000_V1.1.8.0_DGTeam_1018_eng_adsldrv026.img Router z tym softem jest super, na poprzednim linksys ag241 nie było stabilnie (zrywało i mniejsza synchronizacja) W orginalnym sofcie nie wiem czy da się sprawdzić tryb, bo po kupieniu od razu wgrałem dgteam firmware ;) A w nie orginalnym jest tak: Maintenance->Diagnostics->Display detailed ADSL driver informations Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Ja wgrałem ten: DGN2000_V1.1.8.0_DGTeam_1018_eng_adsldrv026.img Router z tym softem jest super, na poprzednim linksys ag241 nie było stabilnie (zrywało i mniejsza synchronizacja) W orginalnym sofcie nie wiem czy da się sprawdzić tryb, bo po kupieniu od razu wgrałem dgteam firmware ;) A w nie orginalnym jest tak: Maintenance->Diagnostics->Display detailed ADSL driver informations Dzięki wielkie kolego o taką odpowiedz mi chodziło :) Są wszystkie dane w tym sofcie o jakie mi chodzi :) Temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 (edytowane) Mode: ADSL2+ Channel: Fast Trellis: U:ON /D:ON Line Status: No Defect Training Status: Showtime Down Up SNR (dB): 33.9 31.0 Attn(dB): 10.0 12.8 Pwr(dBm): 9.9 11.1 Max(Kbps): 24660 1144 Rate (Kbps): 2560 319 Czy to oznacza że mam tryb fast ? Trochę dziwne bo na starym routerze pisało interleaved ... Mam jeszcze pytanie dlaczego na tym routerze pingi mam 2x wiekszę ? np do wp.pl 60ms a podpinając modem adsl mam 28-30ms ? Da się coś z tym zrobić ? Edytowane 4 Października 2010 przez Enjama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumin027 Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Tak wygląda to na fast, mój stary linksys ogólnie to głupiał z tym fastem bo raz pokazywał fast raz interleaved a dgn2000 cały czas fast i w ogóle to lepiej trzyma moją słabą linie :( A co do pingów to u mnie się nic nie zmieniło i na linksys i na netgear do wp mam 17/19ms ping. Może spróbuj ustawić MTU Size w Advanced->WAN Setup według Determine MTU size test w Maintenance->Diagnostics może pomoże ;) i grtulacje ładną linie ma kolega :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Wgrałeś tak jak kolega wyżej napisał: DGN2000_V1.1.8.0_DGTeam_1018_eng_adsldrv026.img ? W sumie operacja jest bezpieczna i nie powinno się nic stać, ale z drugiej strony robisz to na własną odpowiedzialność, bo Netgear nie wspiera oficjalnie tego softu. Moim zdaniem gra jest warta świeczki, bo uzyskasz nie tylko diagnostykę połączenia, ale też regulację parametrów i ulepszone inne funkcje (m.in. sprawniejszy QoS). To czy w trybie fast działa stabilniej czy nie to już nie wiem :). Pingi powinny być porównywalne na modemie i routerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Jeśli znasz angielski to możesz śmiało szukać pomocy na forum dgteam, tam napewno jest dużo więcej ekspertów, bo z tego co się orientuję w Polsce jeszcze mało kto na tym działa. :P A jak kolega wyżej, też myślę, że ze względu na to, iż ten soft wyciąga po prostu jeszcze więcej z bdb routera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Jak mało kto?! Poczytaj trochę wątków o dostrajaniu SNR i innych parametrów łącza. Sama operacja zmiany softu jest szybka i bezbolesna (jak nam akurat prąd nie siądzie). Co do routera to w tej chwili jeden z nielicznych modeli z radiem z N i dobrym wbudowanym modemem adsl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 No cóż, może jestem trochę niedoinformowany. Po prostu mało widzę wątków na temat firmware od DGTEAM na forach, które przeglądam. Może ludzie po prostu się nie wypowiadają. Sam router jest dość popularny, bo bardzo często się pojawia w propozycjach, pytaniach itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...