EnDurion Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) Cześć. Ostatnio chciałem nagrać sobie gameplaya Frapsem a tu niespodzianka. Wszystko jest w porządku oprócz tego, że gdy odtwarzam filmik to obraz jest do góry nogami! Próbowałem różne wersje Frapsa i bez skutku. W CamStudio jest to samo. Jedynie Gamer OSD (był na płytce z oprogramowaniem do GPU) nie ma z tym problemów. Tyle, że on nagrywa maksymalnie w 720x480 a to za mało, dlatego piszę o tym problemie. Co mam zrobić, aby filmy były nagrywane poprawnie? Programy do obracania obrazu wideo są ostatecznością. Proszę o pomoc.:rolleyes: Edytowane 1 Października 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Jakich kodeków używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) Bo ja wiem... nic dodatkowo nie instalowałem, tylko sterowniki do MOBO i GPU. Jak to sprawdzić jakie mam? Edytowane 1 Października 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 No właśnie - masz zapewne domyślne. Szybko śmigaj po CCCP albo K-Lite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zainstalowałem K-Lite 6.4.0 Full, zrestartowałem system i dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) A odtwarzasz to w czym? W MPC-HC? Ściągnij jeszcze update do kodeków, 6.4.4. Materiał z FRAPS-a to RAW bez kompresji, przez co jest dość wybredny. Choć mnie filmy działają bez zarzutu. A tak poza tym: jakiej wersji programu używasz? Edytowane 1 Października 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) W Winampie odtwarzam. Aha no i chciałbym niekiedy dodać jakiś filmik na Youtube. Edytowane 1 Października 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) Od kiedy winampa używa się do oglądania filmów? To, że ma takie funkcje (choć bardzo mocno okrojone), nie znaczy, że robi to dobrze. Używaj oprogramowania dołączonego do kodeków, wtedy będziesz mieć pewność, że wszystko będzie działać poprawnie. Edytowane 1 Października 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 No i w MPC-HC z folderu codeców chodzi bosko :D tylko jeszcze czy tak samo będzie na YT... się zobaczy. Dzięki wielkie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Ściągnij sobie KMplayera posiada on zintegrowane kodeki w sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...