Skocz do zawartości
::snoopy::

Problem ze sterownikiem GART

Rekomendowane odpowiedzi

Odpaliłem ostatnio starszą gierkę i zobaczyłem, że strasznie się tnie choć nie powinna. W catalystach pokazuje wyłączone przyspieszenie AGP. Przyczyną jest konflikt sterownika GART od mobo ze sterownikiem grafiki.

Do nForce2 używałem 9.35 Unified Remix i catalysty 5.6 (ale używałem też innych wersji 4.9)

Nie może być zainstalowany GART w mobo i catalysty bo inaczej system się nie odpala. Bez Garta lub bez Catalystów odpala.

Pytanie moje jak oczyścić system ze sterów aby nie został po nich ślad bo odinstalowanie przez Dodaj/Usuń nie pomogło. Wgrywałem też inne wersje sterów mobo jak i catalystow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Wcześniej działało? -> na jakich driverach?

1. GART dostarczony przez NV nie działa, czy ten od M$?

2. Remix to może być dobre rozwiązanie w muzyce, ale niekoniecznie w driverach -> zainstaluj oficjalne WHQL

3. BIOS -> "assign IRQ for VGA" = enabled?

4. Jaki SP?

5. wyjmij kartę i przemyj styki sprytem ;)

Poza tym Radek 9100 to wyświetlacz obrazu... xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej wszystko działało. Na tych sterach co podałem (9.35 unified i catalyst 5.6 (używałem też ostatnio 4.9 specjalnie do gta sa).

1. Trudno mi powiedzieć, no nie działa. Jest jakiś konfilkt. Bo może być wszystko zainstalowane ale bez GARTa od NV. Ten od M$ ? - nie wiem o czym mówisz.

2. Może akurat nie wiesz, ale to były najlepsze sterowniki dla nForców, były też na forum omawiane. Ale spróbuje wgrać oficjalne 5.10.

3. nie wiem, musze sprawdzić. zresztą wszystko jest DEF Optimized +troche OC.

4. SP3 oczywiście

5. jak powyższe nie pomoże to tak zrobie.

xD Nie śmiej żartować z mojego Radeomona :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi