bes Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Witam! Chciałbym dokupić sobie dysk 2TB, normalnie wziąłbym WD Caviar Green, ale doczytałem się że jeśli chce się go używać pod XP, to trzeba ustawiać zworki, jakiś program uruchomić do dostosowania dysku. Tak więc ten dysk odpada, ponieważ chciałbym zainstalować na nowym dysku Windows 7 żeby przyjrzeć się temu systemowi, ale dalej używać XP jako głównego. Alternatywą wydaje się dysk Seagate ST32000542AS, dlatego chciałbym się dowiedzieć od osoby zaznajomionej z tematem czy ten dysk działa z oboma systemami (XP i Win7) bez dodatkowych czynności typu: zworki, programy i czy mogę bez obaw go zakupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 (edytowane) Witam! Chciałbym dokupić sobie dysk 2TB, normalnie wziąłbym WD Caviar Green, ale doczytałem się że jeśli chce się go używać pod XP, to trzeba ustawiać zworki, jakiś program uruchomić do dostosowania dysku. Tak więc ten dysk odpada, ponieważ chciałbym zainstalować na nowym dysku Windows 7 żeby przyjrzeć się temu systemowi, ale dalej używać XP jako głównego. Alternatywą wydaje się dysk Seagate ST32000542AS, dlatego chciałbym się dowiedzieć od osoby zaznajomionej z tematem czy ten dysk działa z oboma systemami (XP i Win7) bez dodatkowych czynności typu: zworki, programy i czy mogę bez obaw go zakupić? Mam taki dysk WD, pod windą smiga normalnie, nic nie musiałem robić. Edytowane 4 Października 2010 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 nic nie musisz - jedynym ograniczeniem jest format MBR czyli partycja może mieć maksymalnie 2TB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...