cichy991 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 (edytowane) Witam, Przeglądałem liczne fora jednak nie znalazłem na nich rozwiązania mojego problemu. A więc do rzeczy: Jakieś 3 miesiące temu wymieniłem płytę główną (Gigabyte GA-EQ45M-S2) i zasilacz (Modecom MC 530 Carbon). Po pół miesiąca zaczął pojawiać się dosyć uciążliwy problem, a mianowicie znikał obraz (był tylko napis "brak sygnału")na nic nie reagował, pomagał tylko restart. Początkowo myślałem że to problem z kartą graficzną, odłączyłem ją i pracowałem na zintegrowanej. Problem nie zniknął. Do tego po pewnym czasie do zaczął także zawieszać się bez wygaszania ekranu, wtedy na wyświetlaczu pojawiały się żółte kropki ledwo widoczne i na nic nie reaguje - także trzeba resetować. Aktualnie te dwie objawy są naprzemienne. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Dodam, że ramy sprawdzałem memtestem i nie wykrył żadnego błędu, a także wysłałem płytę główną do serwisu na sprawdzenie i u nich nie wystąpiła ta usterka. Moja specyfikacja: - płyta gł. Gigabyte GA-EQ45M-S2 - procesor Pentium C2D E4500 2,2GHz - grafika GF 9600GT - 2x1GB RAM kingston - zasilacz Modecom MC 530 Carbon. Temperatury z speedfana: - płyta 45C - procesor core1: 42 core2: 40 - gpu: 55 - dysk: 43 Z góry dziękuje za odpowiedzi. PS Przepraszam za ewentualne błędy, post pisałem na szybko. PS2 Zapomniałem dodać że komputer zawiesza się w różnych sytuacjach - podczas przeglądania internetu a także podczas grania czy oglądania filmów. Edytowane 3 Października 2010 przez cichy991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 a nie pomyślałeś o tym ze może to byc wina fatalnego zasilacza ? polecam sprawdzic czy problem występuje na normalnym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy991 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 A więc zasilacze serii Modecom MC nie są zbyt dobre? Parę ludzi, w tym facet w sklepie, mówili mi, że ta seria jest niezła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Carbon? Nie wydaje mi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Przy dzisiejszej masówce nie ma znaczenia firma, lecz to czy dostałeś dobrą (sprawną) sztukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...