Skocz do zawartości
timmon24

Canon a 480

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jak powyzej napisałem aparat canon a 480 .ogólnie spisował się bardzo dobrze za wyjatkiem zdjec nocnych ale przejde już do rzeczy.

Wczoraj aparat wyslizgnal mi sie z pokrowca jak sprzatalem i upadl jakies 30 cm . Nie widac na nim rzadnych usterek typu zarysowana obudowa obity obiektyw kompletnie nic.

Po uruchomieniu jednak obiektyw nie chcial sie wysunac do konca i strasznie charczal potem na wyswietlaczu pojawil sie Blad obiektywu Wlacz aparat .

Po kolejnych probach uruchomienia niemal wszystko wrocilo do normy ale jak obiekty sie wysuwa jest taki halas i przy zamykaniu tez .(taki delikatny halas )I co jeszcze dostrzeglem to tak jakby zdjecia maja znacznie gorsza jakosc (tzn wychodza bardziej rozmazane ) na lCD tego nie widac tak od razu ale po powiekszeniu wyraznie widzi sie roznice w jakosci przed malym upadkiem i teraz .

Mial ktos z was stycznosc z podobnym wypadkiem ? czytalem ze nawet ktos naprawial sam obiektym ?

Sprawa ma sie tak ze do stycznia mam jeszcze gwarancje a pisze na forum dlatego ze jak oddam aparat to bede musial czekac z miesiac na rozstrzygniecie reklamacje . Bo sprzet kupiony wysylkowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi