waacek Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 (edytowane) Witam! Chciałbym złożyć zestaw który będzie w miarę cichy - przeklejone z polecanych: Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS10X Performa Płyta Główna : ASRock M3A770DE RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 Napęd : Samsung SH-223L SATA Lightscribe + obudowa Gigabyte Luxo M1000 - razem ok 1600zł Nie za często gram na komputerze, potrzebuje go na studia. Zestaw będzie zamawiany w ram.net. Myślałem o jakiejś grafice w okolicach 300zł - w tej cenie jest HD4850. Którego producenta wybrać? Connect3D Radeon HD4850 512MB DDR3/256b HDMI PCI-E HIS Radeon HD4850 512MB DDR5/256b D/H PCI-E iC4 Asus Radeon HD4850 1GB DDR3/256b 2xDVI PCI-E Z tego co wyczytałem to najlepszym wyborem byłby Sapphire ale to już 370zł.. Co polecacie by było w miarę cicho? Czy opłaca się dołożyć do np ASRock 770 Extreme3 by mieć płyte z USB3? Edytowane 4 Października 2010 przez waacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 (edytowane) Jesli niewiele grasz i chcesz ciszy moze lepiej wybrac mobasa z integra? np. Płyta główna Asrock 880GXH/USB3 AMD Socket AM3 - Socket AM3 - ram.net.pl Masz USB3 i ponad 200zł. zaoszczedzone, jesli jednak bedziesz chcial w cos nowszego pograc to bez tego HD4850 sie nie obejdzie. Edytowane 4 Października 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waacek Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Też zastanwiałem się nad tym, lecz jednak wolałbym coś lepszego niż integre. Monitor mam full hd więc i tak raczej ten hd4850 szałowy nie będzie.. Wracając do USB3 - warto się zaopatrzyć? Komputera nie zamierzam upgradować. Będzie służył pewnie ze 4 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 W ram.net.pl będziesz długo czekał na realizację zamówienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waacek Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Wiem, słyszałem że czasem się to przeciąga. Robiłem już kiedyś w nim zakupy i nie czekłem długo. Poza tym nie zależy mi na tym, by komputer był na drugi dzień u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Kiedyś było lepiej. Zobacz ile Cię wyjdzie ten zestaw w esc, gral, agito, techpalnet, morele.net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waacek Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Już porównywałem. Tam gdzie są dostępne części to różnica jest 150-200zł.. Sklep na razie nie jest tak ważny, bo nie wiem co kupić ;) Jaką grafikę polecałbyś, by było w miarę cicho podczas korzystania z 2D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Nie bierz żadnego HD4850 z tych, które wymieniłeś. Connect3D i HIS mają słabsza sekcję, a Asus jest głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waacek Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 To co polecasz w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Sapphire/Powercolor byłby w miarę cichy. Edytowane 5 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waacek Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 To już podchodzi pod 400zł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 To bierz asusa , przynajmiej ma normalna sekcje zasilania przy reszcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waacek Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Tylko że jak twierdzi andrew to będzie to głośna karta.. Zależy mi na ciszy. Chyba jedynym wyjściem pozostaje integra i dokupienie grafiki w późniejszym czasie gdy będą większe fundusze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zmień proca na 945 i kup HD4850 z cichszym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...