Gru Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Witam, czy program HDDregenerator oznakowuje w MBR wykryte uszkodzone sektory (tak jak ma to miejsce w przypadku pełnego formatowania czy skanowania CHKDSK, czy tylko pokazuje że są i nie oznakowuje ich jako uszkodzone, tak by system nie korzystał z tych uszkodzonych obszarów? Dysk wyśle na gwarancję, ale dopiero za tydzień, przez ten czas muszę się pomęczyć z tym dyskiem lecz nie chce go formatować. A skanowanie programami ala DOS odpada bo mam zakodowany dysk twardy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Uszkodzone Sektory, Błędy Odczytu, Naprawa Dysku - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Uszkodzone Sektory, Błędy Odczytu, Naprawa Dysku - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Omg, ale ze mnie dekiel. Napisałem HDD Regenerator a chodziło mi o HDD Tune To jak to traktować? Jako: "Patrz pan bad sektor" czy "Tu był bad-sektro, został oznakowany możesz spać spokojnie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Moze SMART pokaz to sie dowiesz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Raczej jako "Patrz pan, bad sector". Jak chcesz zrobić z niego ten drugi przypadek, to zapoznaj się z programem MHDD, którego opis można znaleźć tutaj: http://www.pi24.pl/download/Mhdd/MHDD.pdf Niestety strona nirvanowiec.republika.pl już nie działa. W razie ewentualnych niejasności, czytaj temat Kwazor'a i tam kieruj pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 (edytowane) Raczej jako "Patrz pan, bad sector". Jak chcesz zrobić z niego ten drugi przypadek, to zapoznaj się z programem MHDD, którego opis można znaleźć tutaj: http://www.pi24.pl/d...d/Mhdd/MHDD.pdf Niestety strona nirvanowiec.republika.pl już nie działa. W razie ewentualnych niejasności, czytaj temat Kwazor'a i tam kieruj pytania. OK, sądzę iż ten BS wypada gdzieś na początku partycji D (programy) albo gdzieś w partycji UBUNTU/SWAP. Ale to chyba nie na znaczenia dla tego typu programów - to nie ta warstwa prawda? Partycje systemową mam zakodowana DiskCryptorem, nam nadzieję iż ten program nie na miesza mi w MBR bo tam jest specyficzny BootLoader. W SMART jest info o tych 2 bad sektorach które wykryłem przy pomocy konsoli odzyskiwania i chkdsk. Ale nie ma wpisu o tym trecim BS na pozycji ok 68 gigabajta. Dziękuję, za wskazówkę o smart, to wyczerpuje ten wątek. Edytowane 11 Października 2010 przez Gru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...