kfgz Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Witam, Jakieś 18 miesięcy temu testowałem program własnej produkcji do przeróbki zapisów z sejsmografów na plik dźwiękowy. Efektem uboczny (a w sumie zamierzonym ;)) jest kompilacja próbek w trzech częściach. Jak się Wam spodoba to może będzie dalsza część. Bas został przygotowany na i pod głośniki Solo 7c, więc nie wiem jak będzie się spisywał na innych głośnikach. Przy tworzeniu miałem trochę pietra, bo coś mi szyba w drzwiach za mocno drgała ;) http://kfgz.mydevil.net/bass/1.ogg http://kfgz.mydevil.net/bass/2.ogg http://kfgz.mydevil.net/bass/3.ogg Życzę dobrych wrażeń odsłuchowych i niepobitych szyb ;) Disclaimer: Autor nie ponosi odpowiedzialności za wyrządzone szkody ;] Edytowane 20 Grudnia 2011 przez kfgz 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Dziwne ale szału nie robi. :razz: Od 3/4 mocy dopiero czuć jak szyby w oknach drgają. :wink: Gdzieś w sieci znalazłem coś innego tyle ze już od 2/4 mocy myślałem że wali mi się sufit. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Hmm... Podczas słuchania tego czułem taki całkiem fajny dreszczyk- coś jak podczas oglądania wyładowań atmosferycznych. Tylko że tutaj mi jeszcze drgała podłoga od basu :D . Jak dla mnie spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Brązowe nuty. Przy słuchaniu na słuchawkach wyciskają łzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Niezłe. A wiadomo jakie dolne częstotliwości można usłyszeć w tych plikach? Moje kolumny teoretycznie mają dolną granicę przy 42 Hz, ciekawe jak by było na subie. Miejscami jest bardzo mocno, ale słyszałem już podobne rzeczy w filmach, nie mówiąc już o muzyce która potrafi mi masakrycznie trząść szybami (mam jeszcze stare drewniane okna gdzie wszystko jest luzem). Polecam theme z Men in Black. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Zapodanie tego na 1/4 gwizdka wystarczyło, żeby sąsiadka przybiegła sprawdzić co się dzieje. Testowane na głośnikach Logitech Z2300 THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 A wiadomo jakie dolne częstotliwości można usłyszeć w tych plikach? Moje kolumny teoretycznie mają dolną granicę przy 42 Hz, ciekawe jak by było na subie.Tak na oko to ok. 40Hz może ciut mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...