piotr88man Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Witam! Jakie najlepsze chłodzenie w rozsądnych pieniądzach, tak do ok 100 zł? Chciałbym tez trochę podkręcić proca, do jakichś 3,7 może. Dobrze żeby chłodzenie było ciche... Czy to wystarczy: SilentiumPC Spartan HE923 CPU Cooler? opcja druga: SilentiumPC Fortis HE1225 CPU Cooler ? A może coś innego w podobnej cenie? CZy da radę kręcić coś na tych chłodzeniach jak nie, to jakie? I czy te chłodzenia mają pastę od razu w zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Fortis jak najbardziej, wydajność na poziomie konstrukcji wartych nawet 200zł, poradzi sobie bez problemu nawet z mocno podkręconym prockiem. U mnie na 3,6GHz przy 1,5V wentyl był puszczony na minimum i dawało radę bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr88man Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Ale jest jesycye jeden problem, gdzy mam niewielka obudowę taką--> Obudowa ASUS TA-861 czarno-srebrna - Obudowy komputerowe - Obudowa ASUS TA-861 czarno-srebrna - Obudowy komputerowe - Agito.pl tyn tak standardową myślę i raczej to chłodzenie mi się nie zmieści, tj. nie domknę obudowy... Jak sadzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 No tej budy akurat nie domkniesz bo jest jakaś wąska strasznie. Fortis pasuje do wszystkich od 185mm włącznie, Twoja ma tylko 180mm, więc będzie trochę wystawać. W sumie Spartan też powinien sobie poradzić ze schłodzeniem tego Phenoma ale będzie to okupione dużo wyższą głośnością. Ja na Twoim miejscu mimo wszystko wziął Fortisa i zostawił obudowę otwartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr88man Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Aha.. no ok dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...