Pjetal Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 mam Karte Tv - PixelView ( syf ) i nie mam głosu, niechodzi mi na nieszczęście BORG !!!!!! :-( a w MoreTV nawet robiąc wszystko wg opisu do Unbekannte TV-Karte ( czy jakoś tak ) i [gluteus maximus] nadal nic !!!!!!!????? a jeszcze jakis ktoś powiedział że jak mam kartę graf. na tym samym przerywaniu co telewizyjna to będzie mi się cały czas coś walić ?????? PLEASE HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 mam Karte Tv - PixelView ( syf ) i nie mam głosu, niechodzi mi na nieszczęście BORG !!!!!! :-( a w MoreTV nawet robiąc wszystko wg opisu do Unbekannte TV-Karte ( czy jakoś tak ) i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nadal nic !!!!!!!????? a jeszcze jakis ktoś powiedział że jak mam kartę graf. na tym samym przerywaniu co telewizyjna to będzie mi się cały czas coś walić ?????? PLEASE HELP Jeżeli robiłeś wszystko według opisu to powinno działać , sprawdz czy wpisałeś prawidłowe adresy dla dzwięku. To że jeśli tuner jest na tym samym przerwaniu co grafa to bedzie sie walić to bzdura. ja mam grafe, tuner i jeszcze 5 innych urzadzen na tym samym przerwaniu i zadnych problemów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Ja tez mam tuner TV razem z innymiurzadzeniami na jednym przerwaniu i wcale to nie przeszkadza. A jesli chodzi o to czemu niemasz glosu to moze masz zaznaczona opcje "wycisz" przy LINE IN w ustawieniach dzwieku. Troche to lamerskie by bylo z twojej strony jesli bys tak mial ale widze, ze masz malo postow i mozesz nie byc obyty w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 mam Karte Tv - PixelView ( syf ) i nie mam głosu, niechodzi mi na nieszczęście BORG !!!!!! :-( a w MoreTV nawet robiąc wszystko wg opisu do Unbekannte TV-Karte ( czy jakoś tak ) i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nadal nic !!!!!!!????? a jeszcze jakis ktoś powiedział że jak mam kartę graf. na tym samym przerywaniu co telewizyjna to będzie mi się cały czas coś walić ?????? PLEASE HELP Jeżeli robiłeś wszystko według opisu to powinno działać , sprawdz czy wpisałeś prawidłowe adresy dla dzwięku. To że jeśli tuner jest na tym samym przerwaniu co grafa to bedzie sie walić to bzdura. ja mam grafe, tuner i jeszcze 5 innych urzadzen na tym samym przerwaniu i zadnych problemów nie ma Tak, ale Ty masz przecież win2k (jak i ja, chyba), a NT rozwiązują problem przerwań przez umieszczanie urządzeń PCI na tym samym przerwaniu "wirualnym" (zwykle 11), i przydzielając któreś wolne w razie potrzeby. Jakiekolwiek konflikty IRQ pod win98, tudzież win2K/XP jeżeli przerwania są "normalnie" (bywa i tak, np. przy APIC) mogą być przyczyną ostrych komplikacji- a grafa i tuner istotnie nie powinny być wtedy na jednym IRQ. Gdzieś już był topic o tym, chyba sam się o to pytałem, bo mnie to zdziwiło, a teraz widzę, że to fajny patent. A co do dzwięku- nie masz przypadkiem tak, że z Twojego tunera trzeba wyprowadzić dzwięk kablem do karty dzwiękowej (albo zewnętrznego wzmacniacza), i wtedy obsugiwać je przez line-in dzwiękówki? Bo w moim tunerze tak jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilogram Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 sprobuj uzyc starszej wersji MoreTV, np 3.51 PL zamiast 3.53 PL, one maja troche inny spis obslugiwanych kart http://www.moretv.prv.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...