Skocz do zawartości
Maverik

Ocena zestawu do 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor:

Intel Core i5-760 /2.8GHz, 8MB, LGA1156, BOX/

699 zł

Płyta główna:

Asus P7H55-V /intel H55/

369 zł

Pamięć RAM: chyba dobrą wybrałem, i szybką pod ten zestaw.

GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9

339 zł

Dysk twardy:

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

145 zł

Karta graficzna:

Asus GeForce GTX 460 DirectCu TOP 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI

859 zł

Obudowa: Gigabyte Poseidon 270 zł

Zasilacz: Mam nadzieję że wstarczy, może wcale nie trzeba takiego dużego. Odnośnie OCZ słyszałem od kolegi który pracuje w komputroniku, że piszczą cewki w niektórych modelach. Dlatego OCZ raczej odpada.

Corsair 650W [CMPSU-650TXEU]

369 zł

Komputer chciałbym aby służył mi jakieś 2-3 lata. Nie zamierzam nic kręcić. Przeznaczeniem jego będą głównie gry. CoD BF itp. Czekam na opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to bez znaczenia bo każda będzie gorąca, głośna i nienażarta :P Ale celuj np w Gigabyte lub Asusa. I możesz wziąć dużo taniej OCZ'ta bo nawet jeśli spotkały by Cię te piszczące cewki to GTX skutecznie zagłuszy nawet najgłośniejsze PSU. Obudowy nie znam, więc licze że Ty znasz ;) i poczytałeś opinie, recenzje itp. Reszta natomiast tak jak andrew radzi.

Co do OC to wiele tracisz (patrz sugnatura usera Gi3r3k) i mam nadzieje że Ci się odmieni i dołączysz do grona overclockerów tj ludzi inteligentnych którzy nie płacą za dodatkowe MHz'ty które można wycisnąć samemu ;) Ciekawe czy to nie wynik znajomości z panem z komputronika bo u nich ogólnie panuje przekonanie że OC to zuuuuuo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi