Maverik Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Procesor: Intel Core i5-760 /2.8GHz, 8MB, LGA1156, BOX/ 699 zł Płyta główna: Asus P7H55-V /intel H55/ 369 zł Pamięć RAM: chyba dobrą wybrałem, i szybką pod ten zestaw. GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 339 zł Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 145 zł Karta graficzna: Asus GeForce GTX 460 DirectCu TOP 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI 859 zł Obudowa: Gigabyte Poseidon 270 zł Zasilacz: Mam nadzieję że wstarczy, może wcale nie trzeba takiego dużego. Odnośnie OCZ słyszałem od kolegi który pracuje w komputroniku, że piszczą cewki w niektórych modelach. Dlatego OCZ raczej odpada. Corsair 650W [CMPSU-650TXEU] 369 zł Komputer chciałbym aby służył mi jakieś 2-3 lata. Nie zamierzam nic kręcić. Przeznaczeniem jego będą głównie gry. CoD BF itp. Czekam na opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Płytę zmień na DFi P55-T3eH9 i dołóż do GTX 470. Goodram 1333MHz CL9 wystarczy. Edytowane 6 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverik Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 OK, a jakiej firmy wziąć GTX ? Palit ? Asus ? Gigabyte ? i reszta... Którą polecasz ? i dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 A to bez znaczenia bo każda będzie gorąca, głośna i nienażarta :P Ale celuj np w Gigabyte lub Asusa. I możesz wziąć dużo taniej OCZ'ta bo nawet jeśli spotkały by Cię te piszczące cewki to GTX skutecznie zagłuszy nawet najgłośniejsze PSU. Obudowy nie znam, więc licze że Ty znasz ;) i poczytałeś opinie, recenzje itp. Reszta natomiast tak jak andrew radzi. Co do OC to wiele tracisz (patrz sugnatura usera Gi3r3k) i mam nadzieje że Ci się odmieni i dołączysz do grona overclockerów tj ludzi inteligentnych którzy nie płacą za dodatkowe MHz'ty które można wycisnąć samemu ;) Ciekawe czy to nie wynik znajomości z panem z komputronika bo u nich ogólnie panuje przekonanie że OC to zuuuuuo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverik Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Szczerze...to ja się na tym poprostu nie znam. Mi głowa puchnie od samego czytania tych informacji o częściach, a co dopiero wnikanie w podkręcania itp. Edytowane 6 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Chwilę poświecisz, a wydajność będzie zauważalnie wyższa. Palit/Gainward ma krótsza gwarancję i plombę na chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverik Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Heh to może chwilę poświęcę i podkręcę to co sobie złożyłem :D będzie jeszcze lepiej. Edytowane 6 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...